Nieuwsagentschap

Gevaren voor biodiversiteit in kaart gebracht: “Amfibieën grootste kans op uitsterven”

BIODIVERSITEIT
Alle nieuws

Meer nieuws

MALARIA

De decennialange inspanningen van China om malaria in te dammen hebben geloond. Gisteren (woensdag) verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het grondgebied vrij van de dodelijke ziekte.

ECONOMIE

In Hanoi is gisteren (15 november) de grootste vrijhandelszone ter wereld gecreëerd. China kon behalve de tien Zuidoost-Aziatische landen van de ASEAN nog vier andere partners overtuigen. Peking vergroot hiermee zijn invloed in de regio. Al ziet het ernaar uit dat de Verenigde Staten een prominentere rol in het gebied zullen gaan spelen.

ECONOMIE/JAPAN

Volgende maand sluit Japan waarschijnlijk vrijhandelsakkoorden met Thailand en de Filipijnen. Afgelopen december startte het onderhandelingen met Brunei. De nieuwe Japanse vrijhandelsakkoorden met landen in Zuidoost-Azië symboliseren een nieuw tijdperk in de regionale economie.

ISRAEL-PALESTINA

De VN waarschuwen dat de Israëlische autoriteiten hulpverleners alle toegang tot de Gazastrook weigeren nu de militaire operatie in Rafah op gang lijkt te komen. “Op dit moment zijn de twee belangrijkste punten om hulp Gaza binnen te krijgen afgesloten.”

MYANMAR

Na drie jaar burgeroorlog zijn in Myanmar nu al meer dan drie miljoen burgers op de vlucht voor het geweld binnen de eigen landsgrenzen. Het geweld neemt snel toe, want dat cijfer is met 50 procent gestegen in de voorbije zes maand.

MENSENRECHTEN

Een internationale coalitie van mensenrechtenorganisaties slaat in een open brief alarm over het lot van jonge mannen die op het punt staan geëxecuteerd te worden in Saoedi-Arabië. De misdrijven waarvoor ze veroordeeld werden, zouden ze begaan hebben toen ze minderjarig waren.  

INHEEMSE VOLKEREN

De rush op grondstoffen voor de groene transitie wakkert landroof en onderdrukking van inheemse volkeren aan, zegt Rukka Sombolinggi van de Toraja-stam op het Indonesische eiland Sulawesi. Ze kroop in haar pen om dit onderbelichte probleem aan te kaarten.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo