Nieuwsagentschap

Japan zet eerste stappen naar regionale eenheidsmarkt

ECONOMIE/JAPAN
Alle nieuws

Meer nieuws

BIODIVERSITEIT

Nieuw onderzoek heeft de belangrijkste bedreigingen voor gewervelde landdieren in kaart gebracht. Amfibieën lopen het grootste risico om uit te sterven, en landbouw vormt wereldwijd het grootste gevaar voor de genoemde diersoorten. 

MALARIA

De decennialange inspanningen van China om malaria in te dammen hebben geloond. Gisteren (woensdag) verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het grondgebied vrij van de dodelijke ziekte.

ECONOMIE

In Hanoi is gisteren (15 november) de grootste vrijhandelszone ter wereld gecreëerd. China kon behalve de tien Zuidoost-Aziatische landen van de ASEAN nog vier andere partners overtuigen. Peking vergroot hiermee zijn invloed in de regio. Al ziet het ernaar uit dat de Verenigde Staten een prominentere rol in het gebied zullen gaan spelen.

ENERGIE

Europa heeft voldoende ruimte om wind- en zonne-energie uit te breiden zonder de voedselproductie of de natuur in gevaar te brengen. Vooral op het Europese platteland is ruimte te vinden.

LUCHTVAART

Om de uitstoot van de luchtvaart aan banden te leggen, lijken groene vliegtuigbrandstoffen de enige mogelijkheid op korte termijn. De keuze van het gewas en de plek waar het wordt geteeld spelen daarbij een grote rol, blijkt uit een nieuwe studie.

MENTALE GEZONDHEID

Tijd doorbrengen in de natuur - zelfs al is dat maar een tiental minuten - kan op korte termijn voordelen opleveren voor mensen met psychische klachten. Dat wijst een meta-analyse uit van dertig jaar aan onderzoek naar de effecten van natuur op onze gezondheid.

LANDBOUW

Industriële veeteelt is geen wondermiddel tegen de opkomst van nieuwe ziekten - integendeel. In de realiteit kan het net hun opmars versnellen, stelt Brits onderzoek.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo