Nieuwsagentschap

29

BIODIVERSITEIT

Nieuw onderzoek heeft de belangrijkste bedreigingen voor gewervelde landdieren in kaart gebracht. Amfibieën lopen het grootste risico om uit te sterven, en landbouw vormt wereldwijd het grootste gevaar voor de genoemde diersoorten. 

MALARIA

De decennialange inspanningen van China om malaria in te dammen hebben geloond. Gisteren (woensdag) verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het grondgebied vrij van de dodelijke ziekte.

ECONOMIE

In Hanoi is gisteren (15 november) de grootste vrijhandelszone ter wereld gecreëerd. China kon behalve de tien Zuidoost-Aziatische landen van de ASEAN nog vier andere partners overtuigen. Peking vergroot hiermee zijn invloed in de regio. Al ziet het ernaar uit dat de Verenigde Staten een prominentere rol in het gebied zullen gaan spelen.

ECONOMIE/JAPAN

Volgende maand sluit Japan waarschijnlijk vrijhandelsakkoorden met Thailand en de Filipijnen. Afgelopen december startte het onderhandelingen met Brunei. De nieuwe Japanse vrijhandelsakkoorden met landen in Zuidoost-Azië symboliseren een nieuw tijdperk in de regionale economie. Van de oude 'Big Brother'-relaties naar een reeks partnerschappen die mogelijk kunnen leiden tot een eenheidsmarkt.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo