De afkeer van kinderen voor insecten op hun bord kan afgeleerd worden, schrijven Franse onderzoekers. Ze ontdekten dat kinderen snel enthousiaster werden door vertrouwde smaken, en al helemaal als de insecten verwerkt werden in producten die ze al kennen, zoals cake.
De Universiteit Gent overweegt om in het kader van besparingen ook zijn eigen Green Office op te doeken. Uit een gelekte nota blijkt dat de universiteit wil besparen op alles wat niet tot haar kerntaken behoort.
Het internationale klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) is het eens geworden over een nieuwe tekst waarin actuele wetenschappelijke klimaatkennis wordt gebundeld en de vorige klimaatrapporten worden samengevat. Het syntheserapport doet een oproep aan wereldleiders om de wetenschap ter harte te nemen en zonder uitstel te handelen.
Zwembaden in het Engelse Devon worden tot een comfortabele 30 graden Celsius verwarmd, enkel en alleen met de restwarmte van een klein datacentrum vlakbij. De Britse start-up Deep Green ontwikkelde de technologie.
Het oorlogspuin dat zich torenhoog opstapelt in Oekraïne is niet verloren. Experts materiaalkunde zullen het beton recycleren en met die grondstoffen nieuw hoogwaardig beton fabriceren. Aan dat proces werkt ook een Belgische VUB-professor mee.
Volgens nieuw onderzoek zal het verbruik van plastics in de G20-landen verdubbelen tegen 2050. Gezien de enorme milieu-impact moet dat absoluut vermeden worden, zeggen experts.
Vis, schelpdieren, algen en waterplanten kunnen een antwoord bieden op meerdere mondiale crises, stelt een nieuwe analyse in Nature. Deze zogeheten ‘blauwe voeding’ heeft potentieel en wordt nu nog grotendeels onbenut.
Nieuw onderzoek heeft vastgesteld dat de CO2-uitstoot afkomstig van meststoffen tegen 2050 tot op een vijfde van het huidige niveau kan worden teruggebracht.
Plasticvervuiling is alomtegenwoordig: in onze huizen en werkplekken, tot in de diepste uithoeken van de planeet. Maar het nieuws erover focust te vaak op vervuiling van oceanen, schrijven toxicologen Xavier Coumoul, Jean-Baptiste Fini, Nicolas Cabaton en Sylvie Bortoli. De vervuiling van ons eten en drinken verdient minstens evenveel aandacht.
Ondanks wereldwijde initiatieven tegen plasticvervuiling is de productie van wegwerpplastic de voorbije drie jaar verder gestegen. De productie stijgt zo snel dat de recyclagecapaciteit niet kan volgen.