Nieuwsagentschap

Peking vergroot invloed in Zuidoost-Azië

ECONOMIE
Alle nieuws

Meer nieuws

OCEANEN

De oceaan wordt steeds lawaaieriger en dat is een probleem voor baby-oesters. Zij vertrouwen op akoestische signalen om zich te vestigen.

INNOVATIE

Toen zware stormen in Australië het elektriciteitsnet in de problemen brachten, leverden elektrische auto’s stroom terug aan het net om het te stabiliseren. Volgens onderzoekers kunnen elektrische voertuigen zo een belangrijke rol spelen in noodsituaties.

DIERENWELZIJN

Met een nieuwe wet gaat Australië het verschepen van levende schapen volledig uitfaseren. De sector is woedend, dierenrechtenorganisaties spreken van een historische overwinning.

KLIMAAT

In 2023 werden wereldwijd minstens 230 klimaatzaken aangespannen tegen overheden en bedrijven, ook in ‘nieuwe’ landen zoals Panama. Vooral rechtszaken tegen bedrijven zitten in de lift.

HIV/AIDS

Afrika heeft behoorlijke vooruitgang geboekt in het terugdringen van hiv-infecties en aids bij kinderen. Maar om aids bij deze jonge doelgroep tegen 2030 ook echt te beëindigen, moeten maatregelen in sommige landen nog opgeschaald worden.

GAZA

Naast de verschrikkingen van de oorlog en de volledige ineenstorting van de publieke dienstverlening krijgen de inwoners van Gaza nu ook nog te kampen met het bijzonder besmettelijke poliovirus, dat kinderverlamming veroorzaakt.

MIGRATIE

In de eerste helft van dit jaar zijn ruim 6400 migrantenkinderen aangekomen in Griekenland. Dat zijn er vier keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

AFRIKA

Kenia pakt het hoge aantal moedersterftes aan door moderne voorbehoedsmiddelen beschikbaar te maken voor vrouwen en gezinsplanning te bespreken. Experts wijzen op het belang om ook de morele leiders van achtergestelde gemeenschappen mee te krijgen om mythes en misvattingen over anticonceptie de wereld uit te helpen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo