Nieuwsagentschap

Wereld

MILIEU

Vandaag treedt het Verdrag van Minamata in werking, wat betekent dat landen hun burgers moeten beschermen tegen de schadelijke effecten van kwik. Miljoenen mensen kunnen daarvan profiteren, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

GEZONDHEID

Via preventieve programma’s vermijden scholen mentale problemen bij heel wat leerlingen. Dat gebeurt op steeds meer plaatsen in de wereld, laat onderzoek zien.

KLIMAATVERANDERING

2016 was een rampjaar voor het klimaat, bevestigen bijna vijfhonderd wetenschappers in een rapport. Het ene na het andere record ging voor de bijl.

KLIMAAT

Door de laatste zware El Niño hebben de tropische bossen 3 miljard ton CO2 extra uitgestoten. Dat blijkt uit nieuwe metingen.

GEZONDHEID

Mensen die marihuana gebruiken kunnen drie keer meer kans hebben om te sterven door hoge bloeddruk dan niet-gebruikers. Dat zegt een nieuwe Amerikaanse studie.

KLIMAATVERANDERING

De klimaatverandering doet gletsjers op Antarctica snel krimpen, maar dat is niet overal het geval, stellen Amerikaanse onderzoekers vast. Het oostelijke deel blijft gespaard.

TOERISME

Zou het niet fantastisch zijn als zoiets eenvoudigs en leuks als toerisme mee kan helpen om de armoede in de wereld terug te dringen, schrijft professor Duurzaam Toerisme Susanne Becken. De industrie groeit al met 4 procent per jaar sinds de jaren zestig van de vorige eeuw, maar zo eenvoudig blijkt het niet.

KLIMAATACTIE

Een groep klimaatwetenschappers plant een bos aan om de "domheid van de Amerikaanse president te compenseren". Het bos telt inmiddels al meer dan vijftigduizend bomen.

KLIMAATVERANDERING

Honden en katten eten veel vlees en dat heeft een enorme milieu-impact. In de VS is die voor het eerst precies berekend.

MIGRATIE

Ondanks de “niet te ontkennen voordelen" van migratie wordt het debat beheerst door misvattingen, stellen VN-vertegenwoordigers en afgevaardigden van burgerorganisaties. Het verhaal van succesvolle migranten raakt volgens hen uit beeld.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo