Maar liefst 77 procent van de dieselmodellen toont in officiële tests “verdachte” stikstofniveaus. Dat wijst volgens ICCT, de ngo die in 2015 het oorspronkelijke dieselschandaal aan het licht bracht, op “waarschijnlijk” gesjoemel.
Pesticiden hebben een invloed op het gedrag van bijen, en volgens een nieuwe studie is de omgevingstemperatuur daarbij een extra bepalende factor. Met een veranderend klimaat wil dat zeggen dat we het toekomstige gedrag van bijen – inclusief hun bestuivingsdiensten- moeilijk kunnen inschatten.
Fastned gaat de eerste twee grote snelwegstations bouwen die het zonder benzine- of dieselpompen doen. De Europese primeur is voor Gent, aan weerszijden van de E17.
De regering-Biden heeft voor het eerst normen opgesteld voor PFAS in het drinkwater. Milieuorganisaties spreken van een primeur en een belangrijke stap om gezondheidsschade door “forever chemicals” te beperken.
Achter de snelle stijging van het aantal gevallen van de ziekte van Parkinson zit mogelijk een veelgebruikte chemische stof. Nieuw Amerikaans onderzoek wijst naar trichloorethyleen, een stof die onder meer in de droogkuis werd gebruikt.
Amper 15 procent van de bedrijven heeft geloofwaardige plannen om de uitstoot van hun zakenreizen te verminderen. Dat blijkt uit een onderzoek van die plannen door de Travel Smart Campaign.
Ozonvervuiling brengt insecten helemaal in dewar tijdens de paring: mannetjes worden minder aantrekkelijk en zien andere mannetjes voor vrouwtjes aan. Het is mogelijk een belangrijke factor in de teloorgang van insectenpopulaties wereldwijd, stelt Duits onderzoek.
Amper zes landen ter wereld halen de luchtkwaliteitsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), en slechts in 3 procent van de steden blijft de luchtvervuiling binnen de perken. Dat is de conclusie van het jaarlijkse World Air Report van IQAIr.
Luchtvervuiling, plasticvervuiling en stikstofvervuiling: het probleem van pollutie is alomtegenwoordig. Zelfs het heelal lijkt er niet aan te ontsnappen. Met de groeiende interesse in ruimtevaartindustrie, eist een groep wetenschappers regelgeving om de afvalberg in de ruimte te helpen voorkomen.
De EU gebruikt een oppervlakte aan landbouwgrond ter grootte van Ierland voor de productie van biobrandstoffen. Het areaal zou 120 miljoen mensen kunnen voeden, zeggen milieuorganisaties.