Nieuwsagentschap

Tien havens volstaan om scheepvaart te vergroenen

ENERGIETRANSITIE
Alle nieuws

Meer nieuws

OCEANEN

Vorig jaar sloeg een piek in de oceaantemperaturen wetenschappers overal ter wereld met verstomming. Wat zijn de oorzaken van die plotse stijging en wat zijn de gevolgen? Zes Australische oceaan- en klimaatwetenschappers lijsten op wat we nu al weten.

MILIEU

Het zuidelijke deel van het Great Barrier Reef bij Australië is volgens wetenschappers opnieuw snel aan het verbleken. Ze vrezen voor een nieuwe verblekingsgolf, de zevende al sinds 1998.

POLITIEK

Het gebruik van onze persoonsgegevens en de beïnvloeding die daaruit kan voortvloeien, maakt mensen soms bijzonder onwennig. Maar datagebruik in kiescampagnes is momenteel niet per sé een bedreiging voor de democratie, stelt Brits onderzoek nu.

KINDERRECHTEN

Het voorbije jaar bracht niet alleen grimmig nieuws over de impact van conflicten, een ontsporend klimaat en misbruik. Er was ook goed nieuws voor kinderen, zegt Human Rights Watch. Een overzicht van tien positieve ontwikkelingen.

KLIMAAT

Een enquête van de Britse krant The Guardian onder 380 vooraanstaande klimaatwetenschappers levert ontnuchterende resultaten op. Amper 1 op de 20 gelooft nog in het meest optimistische scenario - toch moet de wereld blijven strijden tegen elke fractie opwarming. 

VOEDSELZEKERHEID

Een groot deel van de bevolking in West- en Centraal-Afrika zal de komende zomer geconfronteerd worden met honger, waarschuwt het International Rescue Committee (IRC).

KLIMAATVERANDERING

April was de elfde maand op rij met de warmste temperaturen die ooit zijn gemeten voor de tijd van het jaar. Dat meldt de Europese klimaatdienst Copernicus

VOEDSELPRODUCTIE

De voedselsystemen in de wereld bieden enorme kansen om de uitstoot te verminderen, besluit de Wereldbank in een lijvig rapport. Zelfs met bestaande technologieën kan de uitstoot van broeikasgassen met bijna een derde naar beneden - zonder hoge kosten.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo