Nieuwsagentschap

Latijns-Amerika

ECONOMIE

De directe buitenlandse investeringen in Latijns-Amerika en het Caraïbische gebied zijn in 2016 met 7,9 procent afgenomen, als gevolg van lage grondstoffenprijzen, trage economische groei en de wereldwijde trend om te investeren in rijkere landen.

GEZONDHEID

Luchtvaartgegevens verklaren de snelle verspreiding van de infectieziekte dengue beter dan socio-economische of klimatologische omstandigheden. Dat zegt een Chinees-Singaporese studie.

MILIEU

Costa Rica gaat alle wegwerpplastic verbieden, inclusief plastic flesjes, bekertjes en roerstaafjes. Het land wil dat al voor 2021 doen, melden Costa Ricaanse media.

 

MEXICO

Straks is Latijns-Amerika een van de meest verstedelijkte regio’s ter wereld. Maar ruimtelijke planning is er ver te zoeken.

MIGRATIE

Onder migranten die de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten oversteken, zijn dit jaar tot nu toe meer doden gevallen dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit cijfers de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

BRAZILIË

Het Braziliaanse parlement schroeft de rechten van de inheemse bevolking terug. President Michel Temer, zelf in nauwe schoentjes, laat begaan.

WETENSCHAP

Chileense onderzoekers hebben twee Antarctische plantensoorten met zonwerende eigenschappen ontdekt. Volgens de wetenschappers kunnen die ook menselijk dna beschermen in een plantaardige zonnecrème.

LANDBOUW

Waar precies in de landbouw zal de droogte toeslaan? Centraal-Amerika kan dat nu preciezer voorspellen. De regio is een van de meest kwetsbare op het vlak van klimaatverandering.

KLIMAATVERANDERING

Waar precies in de landbouw zal de droogte toeslaan? Centraal-Amerika kan dat nu preciezer voorspellen. De regio is een van de meest kwetsbare op het vlak van klimaatverandering.

KLIMAATVERANDERING

Door een invasie van boeren verliest het noordoosten van Nicaragua tienduizenden hectare bos per jaar. Tegen 2050 dreigen alle bossen er verdwenen te zijn, vrezen experts.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo