Hoewel de luchtkwaliteit in Europa blijft verbeteren, is het nog steeds het grootste gezondheidsrisico in Europa, verantwoordelijk voor een groot aantal vroegtijdige sterfgevallen, blijkt uit cijfers van het Europese Milieuagentschap (EEA).
In warmwaterbronnen is een microbe ontdekt die bijzonder snel CO2 omzet in biomassa. Wetenschappers hopen de microbe in te zetten om broeikasgassen uit de atmosfeer te halen.
Italië wil als eerste land ter wereld vlees verbieden dat in een laboratorium is gekweekt. Maar daar zou de Italiaanse regering best nog eens extra over nadenken, schrijft Silvia Malagoli, onderzoeker aan de Universiteit van Strathclyde in Schotland. Ze legt uit wat de voordelen van kweekvlees zijn.
Het noorden van Italië krijgt steeds meer te kampen met extreme droogte. Dat is slecht nieuws voor de boeren, maar ook voor liefhebbers van Italiaanse ham en kaas. Ook de helft van de Europese rijst komt uit de regio. “Zonder water kan hier niks groeien.”
Een beperkte hittegolf in vochtige gebieden kan veel meer schade aanrichten dan veel hogere temperaturen in een drogere regio. Klimatologen Alan Thomas Kennedy-Asser, Dann Mitchell en Eunice Lo leggen uit hoe dat komt.
Het Europees Parlement heeft de Textielstrategie goedgekeurd in een stemming. Maar liefst zeshonderd parlementsleden scharen zich zo achter de ambitie om fast fashion de wereld uit te helpen.
Dankzij kunstmatige intelligentie (AI) en satellietbeelden kan de tool 'Africa Agriculture Watch' oogsten in Afrika voorspellen. “Hiermee kunnen we de schade van klimaatverandering en andere crises helpen beperken”, zeggen de Afrikaanse ontwikkelaars.
In alle provincies van Sri Lanka daalt de honger. Het land klautert daarmee stilaan uit een diepe voedselcrisis, maar er blijven nog hardnekkige hotspots.