Nieuwsagentschap

Europa

MIGRANTEN

Volgens hulporganisatie Save the Children zijn sinds mei meer dan 4500 minderjarige migranten spoorloos verdwenen. Ze vrezen dat de kinderen in handen zijn gevallen van mensenhandelaren.

OCEANEN

De Europese lidstaten hebben inspanningen gedaan om hun impact op de zee te verminderen. Maar die maatregelen zijn onvoldoende om de doelstelling tegen 2020 te halen. 

KINDERRECHTEN

Bureaucratische belemmeringen en obstructie door de Griekse autoriteiten leiden ertoe dat sommige asielzoekerskinderen op de Egeïsche eilanden niet de noodzakelijke medische zorg krijgen, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

FIETSEN

Het Nederlandse fietsconcept Swapfiets blijkt ook in ons land een succes. Na vier maanden heeft het systeem dat je 'altijd een werkende fiets' belooft al 1500 klanten. Bij de start van het nieuwe academiejaar wordt nog een flinke groei verwacht bij studenten.

VOETBAL

De Engelse club Forest Green Rovers mag zich de eerste klimaatneutrale voetbalploeg ter wereld noemen. De club krijgt daarvoor erkenning van de Verenigde Naties.

HITTEGOLF

De extreme hittegolf die Europa al weken in de ban houdt, is "zonder twijfel" mee het gevolg van de klimaatverandering, zeggen Britse klimaatwetenschappers. Klimaat- en milieugroeperingen roepen op tot actie.

NATUURGEBIEDEN

Unesco heeft 24 nieuwe biosfeerreservaten aangewezen, waaronder het natuurgebied Maasheggen bij Boxmeer. Deze biosfeerreservaten krijgen steun om de harmonieuze relatie tussen mens en natuur te bewaren en om innovatieve projecten uit te voeren.

GENETISCHE MANIPULATIE

Het Europees Hof van Justitie oordeelt dat gewassen die het resultaat zijn van nieuwe genetische manipulatietechnieken zoals CRISPR-Cas onder de bestaande Europese ggo-wetgeving vallen. Dat is een overwinning voor milieu- en consumentenorganisaties.

MISBRUIK

Reality shows zoals Love Island en Ex on the Beach kunnen een negatieve invloed hebben op het herkennen van misbruiksituaties, stellen Britse deskundigen. Ze normaliseren intieme relaties met vreemden en “signalen die wijzen op misbruik”, zeggen ze.

HIV

Hiv is een groeiend probleem in Oost-Europa en Centraal-Azië dat dringend actie vereist, zeggen experts uit de regio. Een vijfde van de geïnfecteerden is zich er niet van bewust besmet te zijn.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo