Nieuwsagentschap

Europa

MIGRATIE

Een veelgehoorde verantwoording voor Europese ontwikkelingshulp aan Afrika is dat het de toestroom van vluchtelingen uit het Zuiden zal afremmen. Dit is wat velen intuïtief aanvoelen en het klinkt ook best redelijk. Onderzoek wijst echter op iets heel anders, stellen Masood Ahmed en Kate Gough van het Centre for Global Development (CGD).

 

MOBILITEIT

Vandaag opent autoproducent Renault de eerste Europese showroom voor elektrische voertuigen (EV) in de Zweedse hoofdstad.

PLASTIC

Het gebruik van plastic op de Eurostar moet tegen 2020 gehalveerd zijn. Het is een van de tien punten in een plan dat Eurostar lanceert om mee de schouders te zetten onder de klimaatdoelen van Parijs.

MIGRATIE

Ondanks berichten over slavenkampen en mishandeling reizen West-Afrikaanse migranten nog steeds af naar Libië. Nazir Mohammed is inmiddels al zeven jaar terug in Ghana, en denkt er niet over de gevaarlijke reis nogmaals te ondernemen.

RUSLAND

De economische en handelsrelaties tussen Cuba en Rusland worden steeds beter. Rusland ziet Cuba als een springplank naar de Latijns-Amerikaanse markt.

ENERGIE

In 2017 maakte Europa voor het eerst meer elektriciteit uit hernieuwbare energie dan uit steen- of bruinkool. Duitsland en Groot-Brittannië zijn de grote motor achter de stijging.

KLIMAAT

CO2 uit de atmosfeer halen om de klimaatverandering te stoppen is niet realistisch, zeggen de Europese wetenschapsacademies. De schaal waarop dat zou moeten gebeuren, maakt het onbetaalbaar.

KLIMAAT

Waterdoorlatende wegen en trottoirs, parken, daktuinen en andere groene initiatieven moeten in Chinese steden wateroverlast beperken. Voor de technieken die in deze ‘sponssteden’ worden gebruikt, is ook in Europa steeds meer belangstelling.

 

LUCHTVERVUILING

Londen gaat scholen voortaan alarmeren telkens als de luchtvervuiling piekt.

HONGER

In landen waar conflicten heersen, rukt de honger verder op. Uit nieuwe cijfers van de VN blijkt dat de nood aan humanitaire hulp groot is

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo