Een ultraconservatieve groep in Polen controleert de ziekenhuizen op zwangere Oekraïense vrouwen. Als die er een abortus aanvragen herinneren ze de ziekenhuisdirectie aan de strenge regelgeving in het land.
Uit een Nederlandse studie blijkt dat mannen aan het begin van de coronacrisis meer betrokken waren bij de zorg voor hun kinderen. Ondertussen laten ze die zorg weer meer over aan vrouwen.
De scheepvaart rond West-Europa is de voorbije jaren met minstens een derde toegenomen, blijkt uit nieuw onderzoek. Er is meer monitoring nodig om het mariene leven te beschermen, waarschuwen wetenschappers.
Vier cruciale indicatoren van klimaatverandering – broeikasgasconcentraties, zeespiegel, temperatuur en zuurtegraad van de oceanen - staan sinds vorig jaar op recordniveau. Volgens de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) is het opnieuw een duidelijk teken dat de mens planetaire veranderingen veroorzaakt.
Steeds meer bedrijven beginnen hun producten te labelen om de klimaatimpact ervan te laten zien. Maar hebben consumenten - en vooral het klimaat - daar een boodschap aan?
Nieuw onderzoek van milieuorganisatie Earthsight en een Braziliaanse agro-toezichthouder linkt Europese supermarktketens en fastfoodrestaurants aan een Braziliaans landbouwbedrijf dat bekendstaat om schendingen van inheemse rechten.
Door de opwarming van de aarde lijkt er in het Noordpoolgebied meer veenvegetatie te groeien. Dat is mogelijk een lichtpuntje voor het klimaat, want turf en veengebieden zijn bij de beste opslagplaatsen voor CO2.
In één generatie is de duur van droogteperiodes met 29 procent gestegen, stelt een alarmerend VN-rapport over de toenemende waterschaarste door de klimaatverandering en de bevolkingstoename. De tekst leest als een call-to-action maar voorziet ook in haalbare oplossingen.