De Universiteit Gent overweegt om in het kader van besparingen ook zijn eigen Green Office op te doeken. Uit een gelekte nota blijkt dat de universiteit wil besparen op alles wat niet tot haar kerntaken behoort.
Maar liefst 77 procent van de dieselmodellen toont in officiële tests “verdachte” stikstofniveaus. Dat wijst volgens ICCT, de ngo die in 2015 het oorspronkelijke dieselschandaal aan het licht bracht, op “waarschijnlijk” gesjoemel.
Iedereen moet toegang hebben tot veilig drinkwater en afvalwaterverwerking - dat doel heeft de internationale gemeenschap zichzelf gesteld tegen 2030. Maar het lijkt steeds verder af, stelt een nieuw VN-rapport vandaag op Wereldwaterdag (22 maart).
Een Oegandees die seks heeft met iemand van hetzelfde geslacht kan tien jaar cel krijgen. Dezelfde straf geldt voor wie er een huwelijksceremonie organiseert voor twee personen van hetzelfde geslacht. Het zijn zijn enkele in het oog springende elementen uit de nieuwe homowet, die het Oegandese parlement dinsdag goedgekeurd heeft.
Het VN-klimaatpanel heeft met het laatste rapport van maandag zijn werk gedaan, schrijft Robin Webster, expert bij de Britse ngo Climate Outreach. Het is nu aan de burger en de overheden om alle geledingen van de maatschappij mee te trekken om grote veranderingen mogelijk te maken.
Met een doorgedreven digitalisering en monitoring van het online gedrag houdt de Indiase overheid haar bevolking streng in de gaten, met schendingen van de privacy tot gevolg.
De Zuid-Afrikaanse anti-corruptieambtenaar Cloete Murray is afgelopen zaterdag in Johannesburg neergeschoten en overleden. Ook zijn zoon werd dodelijk geraakt.
Elk jaar vieren Afghaanse journalisten hun nationale dag op 18 maart. Dit jaar gebeurt dat in mineur, wegens de algemene beperkingen en toenemende intimidatie én een recente aanslag op journalisten. Op een bijeenkomst in Brussel tonen Afghaanse journalisten zich echter weerbaar.
De regering-Biden heeft voor het eerst normen opgesteld voor PFAS in het drinkwater. Milieuorganisaties spreken van een primeur en een belangrijke stap om gezondheidsschade door “forever chemicals” te beperken.
Duizenden steden over de hele wereld kunnen zichzelf volledig van energie voorzien met zonnepanelen die op waterreservoirs drijven. Bovendien beschermen die de watervoorraden in een opwarmend klimaat, stelt onderzoek in Nature.