Nieuwsagentschap

Finland slaat hernieuwbare energie op in zand

ENERGIETRANSITIE
Alle nieuws

Meer nieuws

ENERGIE

De energietransitie zet wereldwijd door, maar aan een trager tempo door de groeiende wereldwijde onzekerheid. Het zwaartepunt van de transitie verschuift wel meer naar de ontwikkelingslanden. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranking van het Wereld Economisch Forum.

BATTERIJPRODUCTIE

Meer batterijproductie in Europa in plaats van in China zou tot 60 procent minder uitstoot van broeikasgassen betekenen. Dat blijkt uit een analyse van koepelorganisatie Transport & Environment.

GELUK

Stel de vraag waar mensen zichzelf zien staan op de 'geluksladder’ en je krijgt als resultaat een overzicht van landen waar mensen zich het meest gelukkig voelen. Nieuw onderzoek aan de universiteit van Lund in Zweden suggereert echter dat de meting die aan de basis ligt van het fameuze World Happiness Report misschien niet de hele waarheid over geluk vertelt.

TECHNOLOGIE

Een langdurige studie bij een kwart miljoen mensen concludeert dat er geen verband is tussen het gebruik van mobiele telefoons en het risico op hersentumoren. Lange tijd heerste daar twijfel over.

TECHNOLOGIE

De milieu-impact van de snelle technologische ontwikkeling komt voor het grootste deel op rekening van ontwikkelingslanden, terwijl Industrielanden vooral profiteren. Dat blijkt uit een nieuw VN-rapport.

TECHNOLOGIE

Hoeveel broeikasgassen stoot de staalindustrie werkelijk uit? Tot voor kort was het vooral vertrouwen op de data van de industrie zelf. Duitse onderzoekers hebben nu een manier ontwikkeld om die uitstoot te meten via satellieten die eigenlijk CO opsporen. Dat maakt voor het eerst een onafhankelijke beoordeling van de emissies mogelijk.

INNOVATIE

Toen zware stormen in Australië het elektriciteitsnet in de problemen brachten, leverden elektrische auto’s stroom terug aan het net om het te stabiliseren. Volgens onderzoekers kunnen elektrische voertuigen zo een belangrijke rol spelen in noodsituaties.

TECHNOLOGIE

AI kan mensen met boulimie en alcoholverslaving helpen om eet- of drinkbuien te voorspellen, blijkt uit onderzoek aan de KU Leuven. Dat maakt een efficiëntere behandeling mogelijk.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo