Nieuwsagentschap

Langdurige studie vindt geen link tussen mobiel bellen en hersentumoren

TECHNOLOGIE
Alle nieuws

Meer nieuws

KLIMAAT

Denemarken voert als eerste land een belasting in op de uitstoot van de landbouw. Daarover heeft de Deense regering een breed compromis bereikt met de boeren, vakbonden en natuurorganisaties.

VISSERIJ

Duurzaamheidskeurmerk MSC stuurt een SOS de wereld in: de handel in niet-gecertificeerde Noordzeegarnalen ondermijnt de inspanningen van vissers die zich inzetten voor een duurzame garnalenvisserij. “De toekomst van de garnalenvisserij is in gevaar”, zegt het label.

ENERGIE

De energietransitie zet wereldwijd door, maar aan een trager tempo door de groeiende wereldwijde onzekerheid. Het zwaartepunt van de transitie verschuift wel meer naar de ontwikkelingslanden. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranking van het Wereld Economisch Forum.

KLIMAAT

Laaggelegen wijnregio’s in Spanje, Italien Californië zullen tegen het einde van deze eeuw niet meer leefbaar zijn, blijkt uit onderzoek van verschillende Franse instituten. Maar nieuwe regio’s worden geschikt, waaronder België, Nederland en zelfs Denemarken.

OCEANEN

De oceaan wordt steeds lawaaieriger en dat is een probleem voor baby-oesters. Zij vertrouwen op akoestische signalen om zich te vestigen.

OLYMPISCHE SPELEN

Voor het eerst in de geschiedenis van de moderne Olympische Spelen vindt de openingsceremonie plaats in het hart van Unesco-Werelderfgoed: de oevers van de Seine.

GEZONDHEID

Psychologie en neurowetenschap tonen aan dat lezen tal van voordelen biedt voor ons brein en emotionele welzijn. Om meer mensen aan het lezen te krijgen, moeten de voordelen van lezen beter worden gecommuniceerd, schrijven hoogleraars María J. García-Rubio en Ana Merino.

MILIEU

Alle onderzochte haaien voor de kust van Brazilië bleken positief te testen op cocaïne. Onderzoekers waarschuwen voor de effecten van de drugs op het zeeleven.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo