Nieuwsagentschap

Waterzuivering en riolering kunnen duurzame visvangst in Grote Oceaan redden

VISVANGST
Alle nieuws

Meer nieuws

ONGELIJKHEID

Corruptie verlamt het leven van vele eilandbewoners in de Stille Oceaan. Dit probleem vergroot de ongelijkheid en belemmert de ontwikkeling van personen en landen in de regio.

VISSERIJ

Visserij is op de Pacifische eilanden een noodoplossing geworden voor mensen die hun werk kwijtraakten door de coronacrisis. Vooral in de stadscentra en toeristische gebieden is de impact van de crisis voelbaar.

CORONACRISIS

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken eisen een zware tol van de toeristische sector. Vooral het internationale toerisme zal zware klappen krijgen, zegt Pamela Coke-Hamilton van de VN-conferentie inzake handel en ontwikkeling (Unctad).

KLIMAATVERANDERING

Op de top van het Gemenebest in Londen hebben de 53 leiders beloofd om de klimaatinspanningen indien nodig te verdubbelen om een temperatuurstijging tot 1,5 graden Celsius te beperken.

ONDERWIJS

Na de pandemie moeten opnieuw verschillende landen in Azië en Afrika de scholen sluiten. De oorzaak is dit keer extreme hitte, die onderwijs onmogelijk maakt.

FIETSEN

Sinds de voorstelling op een fietsbeurs begin dit jaar hebben al drie gemeenten in Vlaanderen een fietswasstraat geopend. “Vlaanderen houdt van propere fietsen”, zegt organisatie VeloWash.

ZORGPLICHT

De Europese parlementsleden hebben gisteren het licht op groen gezet voor een wet die bindende zorg verplicht voor de werknemers en het milieu in de volledige waardeketen van grote bedrijven die op ons grondgebied actief zijn. De wet werd gestemd op de elfde verjaardag van de ramp in een kledingfabriek in Bangladesh waarbij meer dan duizend mensen het leven lieten.

MENSENRECHTEN

Steeds meer overheden gooien de internationale rechtsorde overboord en artificiële intelligentie biedt een vruchtbare bodem voor racisme, discriminatie en verdeeldheid. Dat zijn de voornaamste conclusies van het jaarrapport van Amnesty International.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo