Nieuwsagentschap

Stijgende energiefactuur? Grieken bouwen eigen zonnecentrale

ENERGIE
Alle nieuws

Meer nieuws

MIGRATIE

In de eerste helft van dit jaar zijn ruim 6400 migrantenkinderen aangekomen in Griekenland. Dat zijn er vier keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

GENDERGELIJKHEID

Binnen 134 jaar zijn mannen en vrouwen evenredig vertegenwoordigd in het maatschappelijke leven en is er ook op veel andere domeinen gelijkheid bereikt. Dat stelt het Global Gender Gap Report 2024. Dat we de kloof afgelopen jaar weer een beetje meer hebben gedicht is een lichtpunt.

WATERKWALITEIT

Deze zomer kan je met een gerust hart gaan zwemmen in Europese zeeën en meren. De overgrote meerderheid van de zwemwaterlocaties voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen, blijkt uit de laatste jaarlijkse beoordeling van het Europese zwemwater.

VISSERIJ

Twee milieuorganisaties ondernemen juridische stappen tegen de Franse overheid, omdat die nog altijd destructieve visserij toestaat in de eigen ‘beschermde’ gebieden. De zaak komt erg ongelegen voor Frankrijk, dat volgend jaar een wereldtop over oceanen organiseert.

 

MALEISIË

De Maleisische autoriteiten hebben ruim honderd containers onderschept met elektronisch afval uit het Westen. Nog eens tweehonderd andere containers moeten nog onderzocht worden.

VISSERIJ

Duurzaamheidskeurmerk MSC stuurt een SOS de wereld in: de handel in niet-gecertificeerde Noordzeegarnalen ondermijnt de inspanningen van vissers die zich inzetten voor een duurzame garnalenvisserij. “De toekomst van de garnalenvisserij is in gevaar”, zegt het label.

LATIJNS-AMERIKA

In de Zuid-Amerikaanse regio Pantanal zijn in de eerste vijf maanden van dit jaar al 880 brandhaarden geteld – bijna tien keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Ook in juni wordt er "ongewoon intense vuuractiviteit" vastgesteld, zegt Nasa.

MENSENRECHTEN

Lidl is koploper wat betreft de bescherming van de mensenrechten in hun toeleveringsketens. Maar alle grote supermarkten kunnen nog veel meer doen, blijkt uit een ranking van vijf grote supermarktketens in ons land.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo