Ondanks de sancties vloeit er nog in overvloed Russisch vloeibaar aardgas (LNG) naar de Europese Unie. Een nieuw rapport noemt twee grote oorzaken.
De ongeziene overstromingen die we dit jaar hebben gezien in Spanje zijn een voorbode van wat nog zal komen, zegt Paul Hudson, hoogleraar Geografie aan de universiteit van Leiden. Maar gelukkig zijn er beproefde methodes om het gevaar sterk te beperken, schrijft hij.
Het stadsbestuur van Parijs heeft een omvangrijk plan klaar om de stad beter voor te bereiden op extreme hitte. In de volgende vijf jaar zullen 60.000 parkeerplaatsen vervangen worden door bomen en groen.
Deze week woont goodwill-ambassadeur Mauro Colagreco de VN-biodiversiteitstop (COP16) bij. Wie is deze vaandeldrager van de circulaire gastronomie, die voedsel en natuur weer op één lijn wil brengen?
De rijke diversiteit van het dieren- en plantenrijk staat onder druk maar krijgt nu hulp uit onverwachte hoek: artificiële intelligentie (AI) kan de ontdekking van nieuwe soorten helpen versnellen.
Microplastics maken bacteriën resistent tegen meerdere soorten antibiotica, blijkt uit experimenten aan de Universiteit van Boston. Dat is vooral zorgwekkend voor mensen in dichtbevolkte, verarmde gebieden zoals vluchtelingenkampen, waar weggegooid plastic zich ophoopt en bacteriële infecties zich gemakkelijk verspreiden.
De wolvenpopulaties in Europa zijn in tien jaar tijd met bijna 60 procent gegroeid, blijkt uit nieuwe cijfers. De impact op de veeteelt blijft relatief klein.
De bodem van de Calypso Deep, met 5112 meter het diepste punt van de Middellandse Zee, ligt bezaaid met zwerfvuil, blijkt uit onderzoek met een bemande duikboot. “De menselijke voetafdruk heeft zeeën en oceanen veranderd in een enorme afvalstortplaats.”