Nieuwsagentschap

Politiek

VLUCHTELINGEN

De buurlanden van Venezuela zijn een voorbeeld in hoe zij ontheemde bevolkingsgroepen opvangen en integreren, zeggen deskundigen. In de voorbije zes jaar zijn meer dan vijf miljoen Venezolanen hun land ontvlucht.

LGBTQ+-RECHTEN

In Ghana is een wetsvoorstel ingediend dat van homo-zijn een misdrijf zou maken. Het initiatief veroorzaakt angst en woede bij de lokale lgbtq+-gemeenschap, die vreest voor een toename van discriminatie en geweld tegen seksuele minderheden.

HOUTKAP

Ikea koopt hout voor haar producten aan van Russische bedrijven die betrokken zijn bij illegale houtkap in de beschermde boreale bossen van Siberië. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van de Londense onderzoeksgroep Earthsight.

PROTESTEN CUBA

Michelle Bachelet, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, roept de Cubaanse regering op om de landelijke protesten met ‘dialoog’ te beantwoorden en alle burgers die tijdens de protesten zijn opgepakt, vrij te laten.

LGBTI-RECHTEN

De homoseksuele Braziliaanse gouverneur en straks mogelijk presidentskandidaat Eduardo Leite verwacht homofobe uitingen als hij de extreemrechtse president Jair Bolsonaro uitdaagt in de presidentsverkiezingen volgend jaar.

OLIEWINNING

Natuur- en milieuactivisten roepen op tot internationale actie. Ze maken zich grote zorgen over het plan om een ​​enorm olieveld aan te leggen in beschermd natuurgebied bij de Okavangodelta, een van de laatste wildernissen van Afrika.

KLIMAATACTIE

Argentinië komt met een baanbrekend plan voor ‘groene’ schuldverlichting. Het plan kent een onverwachte bondgenoot: paus Franciscus. Maar de kwestie ligt politiek gevoelig in zijn thuisland. 

ENERGIETRANSITIE

In Zuid-Afrika heeft het plan voor drijvende energiecentrales geleid tot bezorgdheid over banen en milieurisico’s.

CORONAVACCIN

Het coronareiscertificaat van de Europese Unie, een verplichte pas voor reizen binnen de EU tijdens de covid-19-pandemie, is onder vuur komen te liggen. Het zou lage-inkomenslanden uitsluiten die afhankelijk zijn van het Covax-programma voor vaccinaties.

EU

De Europese honger naar biodiesel voor auto's en vrachtwagens heeft op tien jaar tijd de ontbossing enorm aangewakkerd. "Een gebied ter grootte van Nederland is verdwenen", stelt de denktank Transport & Environment (T&E) in een nieuwe studie.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo