Europa hoeft niet te kiezen tussen strenger klimaatbeleid of meer defensie, argumenteren Duitse experten van het Kiel Institute for World Policy. “Het zijn twee kanten van dezelfde medaille: investeringen in klimaat leiden tot besparingen op het vlak van defensie.”
De grootste steden ter wereld krijgen steeds vaker te maken met zowel droogte als grote overstromingen. Europese steden komen opvallend kwetsbaar uit nieuw onderzoek.
Waarom zijn mensen in sommige regio’s gelukkiger en gezonder dan in andere? De grenzen van het oude Romeinse Rijk spelen nog steeds een rol, hebben wetenschappers ontdekt, met gevolgen voor onze persoonlijkheid, gezondheid en welzijn.
Ondanks de sancties vloeit er nog in overvloed Russisch vloeibaar aardgas (LNG) naar de Europese Unie. Een nieuw rapport noemt twee grote oorzaken.
Navigatiesystemen in de auto of op de smartphone houden 65-plussers langer op de weg en daarmee ook langer mobiel en onafhankelijk. Dat blijkt uit onderzoek in Groot-Brittannië.
De uitstoot van zakenvluchten is met ruim een derde gedaald sinds 2019. Veel multinationals leggen hun zakelijke reizen aan banden, blijkt uit de Travel Smart Ranking, en ook Belgische bedrijven doen het goed.
Overheden slagen er niet in om de verkeersveiligheid echt te verbeteren, zegt de European Transport Safety Council vandaag (maandag). Dat heeft veel te maken met onvolledige cijfers over het aantal slachtoffers op de weg en gebrekkige gegevens over de aard van de ongelukken.
Europa zal dit jaar 20 miljoen ton CO2 besparen dankzij de opmars van elektrische auto's, blijkt uit cijfers van transport-en milieukoepel T&E. De snelle groei van de luchtvaart dreigt wel roet in het eten te gooien.