Maar liefst 77 procent van de dieselmodellen toont in officiële tests “verdachte” stikstofniveaus. Dat wijst volgens ICCT, de ngo die in 2015 het oorspronkelijke dieselschandaal aan het licht bracht, op “waarschijnlijk” gesjoemel.
De EU gebruikt een oppervlakte aan landbouwgrond ter grootte van Ierland voor de productie van biobrandstoffen. Het areaal zou 120 miljoen mensen kunnen voeden, zeggen milieuorganisaties.
Europa bouwde vorig jaar voor 19 gigawatt aan windmolenparken bij. Dat is meer dan het jaar ervoor, maar het gaat nog lang niet snel genoeg om de klimaatdoelen van 2030 te halen.
In Europa is een elektrische auto leasen gemiddeld zo'n 57 procent duurder dan de benzinevariant leasen. Die hoge prijs is onterecht en belemmert de overgang naar elektrische auto’s, stelt een studie door denktank Transport & Environment (T&E).
De teloorgang van watergebieden wereldwijd valt beter mee dan gedacht, blijkt uit nieuw onderzoek. In Europa, de VS en China is het probleem wel erg groot, en de overblijvende gebieden moeten dringend beschermd worden om de klimaatdoelen binnen bereik te houden.
Zonne-energie is in het voorbije jaar met een kwart gegroeid in Europa - de helft sneller dan vorig jaar. Ook de volgende jaren verwacht de sector zich aan nieuwe records.
Pakjes van Amazon kwamen in 2021 met 320 miljoen kilogram plastic, een toename van 18 procent op een jaar tijd. “Amazon negeert de vraag van klanten en aandeelhouders om daar iets aan te doen”, zegt Oceana, de milieugroep die de cijfers uitbracht.
Het Europees Parlement roept de EU-lidstaten op om uit het omstreden Internationaal Energiehandvest te stappen. Dat handvest maakt het voor energiebedrijven mogelijk om miljarden euro's schadevergoeding te eisen van landen die klimaatinspanningen doen.
De luchtkwaliteit in Europa blijft verbeteren en het aantal mensen dat eraan sterft of ziek wordt neemt af. Maar luchtvervuiling blijft wel nog steeds het grootste gezondheidsrisico in Europa, verantwoordelijk voor aanzienlijke economische verliezen, blijkt uit cijfers van het Europese Milieuagentschap (EEA).
Duitse natuurwetenschappers ontwikkelen een methode om nieuwe levende cellen te produceren uit een dode Sumatraanse neushoorn. Het gaat om een ultieme poging om het uitsterven van de ernstig bedreigde diersoort te voorkomen.