Nieuwsagentschap

Digitale media maken boerenstiel weer sexy bij Afrikaanse jongeren

JONGEREN
Alle nieuws

Meer nieuws

ONDERWIJS

In 2022 en 2023 waren er zesduizend aanvallen op het onderwijs, een stijging met bijna 20 procent tegenover de twee jaar ervoor. Ruim tienduizend studenten, leerkrachten en academici raakten daarbij gewond of gedood.

VERGETEN CRISES

Het West-Afrikaanse land Burkina Faso staat voor de tweede keer bovenaan de lijst van meest vergeten humanitaire crises die elk jaar wordt samengesteld door de Noorse Vluchtelingenraad (NRC). De hele Centrale Sahelregio staat in de top 5.

MALARIA

Djibouti heeft genetisch gemodificeerde muggen uitgezet om de malariamug te bestrijden die het land teistert.

BURKINA FASO

De junta van Burkina Faso, die aan de macht kwam na een staatsgreep in 2022, verlengt de militaire heerschappij met vijf jaar. De militairen noemen “hardnekkige veiligheidsproblemen” als voornaamste reden voor het uitstel van een terugkeer naar democratie.

ENERGIE

Europa heeft voldoende ruimte om wind- en zonne-energie uit te breiden zonder de voedselproductie of de natuur in gevaar te brengen. Vooral op het Europese platteland is ruimte te vinden.

LUCHTVAART

Om de uitstoot van de luchtvaart aan banden te leggen, lijken groene vliegtuigbrandstoffen de enige mogelijkheid op korte termijn. De keuze van het gewas en de plek waar het wordt geteeld spelen daarbij een grote rol, blijkt uit een nieuwe studie.

MENTALE GEZONDHEID

Tijd doorbrengen in de natuur - zelfs al is dat maar een tiental minuten - kan op korte termijn voordelen opleveren voor mensen met psychische klachten. Dat wijst een meta-analyse uit van dertig jaar aan onderzoek naar de effecten van natuur op onze gezondheid.

LANDBOUW

Industriële veeteelt is geen wondermiddel tegen de opkomst van nieuwe ziekten - integendeel. In de realiteit kan het net hun opmars versnellen, stelt Brits onderzoek.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo