Nieuwsagentschap

Werk

CORONACRISIS

Malawisch president Peter Mutharika en alle ministers van het land staan drie maanden lang 10 procent van hun loon af om de strijd tegen het coronavirus te helpen financieren.

CORONACRISIS

Om het aantal besmettingen met het coronavirus te beperken, beginnen steeds meer Afrikaanse landen maatregelen te nemen die de samenkomst van grote groepen mensen verbieden. Maar overheden moeten er ook op toezien dat de toevoer van voedsel niet vertraagt.

CORONAVIRUS

Grote kledingmerken annuleren door de Covid-19-crisis orders waarvoor de producten al gemaakt zijn, met als gevolg (tijdelijke) ontslagen bij toeleveranciers in Azië, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

CORONACRISIS

De coronacrisis doet wereldwijd vooral vrouwen thuisblijven om voor het gezin te zorgen. Deskundigen waarschuwen dat daardoor de loonkloof weer dreigt te groeien.

CORONA

Tijdens het voor moslims belangrijke vrijdagmiddaggebed zit de moskee in een betere buitenwijk van Caïro ongeveer voor één derde vol. Van afstand bewaren is geen sprake, iedereen staat zoals gebruikelijk in lange rijen, zij aan zij, zegt Eduard Cousin, IPS-correspondent in Caïro.

GEZONDHEID

Ben jij ook aangewezen om van thuis uit te werken tijdens de Covid-19-pandemie? Deskundigen van het Texas A&M Ergonomics Center hebben een lijst met adviezen opgesteld.

WERK

De pandemie die wordt veroorzaakt door het coronavirus kan bijna 25 miljoen banen kosten, zegt de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO).

VROUWENDAG

In Kenia is besnijdenis officieel verboden maar worden jonge vrouwen nog altijd verminkt. Zuid-Soedanese stammen gebruiken meisjes als betaalmiddel en slechts een handvol Afrikaanse landen boekt vorderingen om de arbeidskloof te dichten. Een overzicht van de vele uitdagingen waar Afrika nog voor staat.

WERK

Brazilië telt meer dan driehonderdduizend slaven, maar die zijn veel minder zichtbaar geworden. De slavernij is gemoderniseerd en valt daardoor minder op, zeggen experts.

VISSERIJ

Vrouwen vangen naar schatting 3 miljoen ton vis en zeevruchten per jaar en dragen zo wereldwijd aanzienlijk bij aan de voedselzekerheid en economie. Toch wordt dat meestal niet opgemerkt, omdat visserij tot het rijk van de man wordt gerekend.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo