Nieuwsagentschap

Noord-Amerika

KLIMAAT

Onderzoekers hebben een manier gevonden om methaan, een veel sterker broeikasgas dan CO2, om te zetten in visvoer. Goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor viskwekerijen. Het voer kan namelijk goedkoper worden dan klassieke visvoeders, en er hoeven geen kleinere vissoorten of planten voor te sneuvelen.

GEZONDHEID

De strijd tegen de klimaatverandering kan dit decennium nog tot een enorme bonus leiden voor de volksgezondheid en de economie. Dat blijkt uit onderzoek door de NASA.

CANADA

In Canada hebben modderstromen na hevige regenval honderden mensen verrast in hun wagen en een stuk snelweg geblokkeerd. De inzittenden moesten met helikopters bevrijd worden.

KLIMAATTOP GLASGOW

Op de Klimaattop in Glasgow gaat het licht vandaag uit zonder akkoord. Dat is vooral het gevolg van de onverzettelijkheid van kwetsbare landen, die blijven hameren op klimaatfinanciering. Adaptatie heeft enorm aan belang gewonnen op deze top, en daar hebben de EU en de VS zich helemaal op verkeken, zeggen waarnemers.

KLIMAATTOP GLASGOW

Op de Klimaatconferentie in Glasgow hebben China en de VS verrast met de aankondiging van een akkoord waar al sinds begin van het jaar in stilte aan is gewerkt. De twee grootste uitstootlanden gaan samenwerken, maar echt harde beloften blijven uit.

KLIMAATTOP GLASGOW

Een eerste ontwerpakkoord op de Klimaattop in Glasgow verrast met enkele “baanbrekende” termen. Tegelijk is er veel te doen over wat er niét in staat. Maar het is vooral een startpunt, zeggen waarnemers: het politieke armworstelen kan nu echt beginnen, en dat wordt een hels gevecht.

KLIMAATTOP GLASGOW

Op de Klimaattop in Glasgow worden meer dan dertigduizend deelnemers verwacht. Alle ogen zijn gericht op de onderhandelaars, maar wie zijn de sleutelfiguren op de top? Een overzicht van de belangrijkste spelers.

SPANNINGEN IN DE WERELD

De klimaatverandering zal in de komende twintig jaar de spanningen in de wereld aanzienlijk doen toenemen. Dat blijkt uit een omvangrijk rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten. 

SOCIALE MEDIA

Rechts-extremisten het zwijgen opleggen op de sociale media, vermindert de verspreiding van anti-sociale ideeën en complottheorieën. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers. “Onze bevindingen kunnen de sociale media helpen om betere beslissingen te nemen en als het moet influencers te bannen op hun platform.”

WAPENGEWELD

Tijdens de eerste dertien maanden van de pandemie telden de Verenigde Staten 30 procent meer bloederige schietincidenten. Stress, huiselijk geweld, een gebrek aan sociale controle en een grotere toegang tot vuurwapens zouden daaraan bijgedragen hebben. 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo