Nieuwsagentschap

Noord-Amerika

WERK

Freelancen zit wereldwijd in de lift, schrijft Anthony Hussenot van de Universiteit Paris Dauphine. Het werk van een freelancer wordt vaak voorgesteld als een op vrijheid gebaseerde, glamoureuze bezigheid. De realiteit is vaak complexer.

KLIMAAT

Los Angeles verft deze dagen verschillende van zijn asfaltwegen in een lichtgrijze tint. Zo wil de stad de soms verzengende temperaturen in de stad naar beneden krijgen.

GEZONDHEID

Via preventieve programma’s vermijden scholen mentale problemen bij heel wat leerlingen. Dat gebeurt op steeds meer plaatsen in de wereld, laat onderzoek zien.

KLIMAATVERANDERING

2016 was een rampjaar voor het klimaat, bevestigen bijna vijfhonderd wetenschappers in een rapport. Het ene na het andere record ging voor de bijl.

KLIMAAT

Door de laatste zware El Niño hebben de tropische bossen 3 miljard ton CO2 extra uitgestoten. Dat blijkt uit nieuwe metingen.

VS/NOORD-KOREA

Door de verhoogde spanningen tussen de VS en Noord-Korea waren alle ogen gericht op de ASEAN-top in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Daar werd dinsdag de 50ste verjaardag van de organisatie met tien Zuidoost- Aziatische landen gevierd. Behalve de spanningen tussen Noord-Korea en de VS, gooien ook enkele eilandjes in de Zuid-Chinese Zee roet in de feestdis.

MILIEU

Op Groenland zijn dit jaar ongewoon veel ‘bodembranden’ geconstateerd. Experts onderzoeken of de klimaatverandering hierbij een rol speelt.

MIGRATIE

Onder migranten die de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten oversteken, zijn dit jaar tot nu toe meer doden gevallen dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit cijfers de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

KLIMAATVERANDERING

Honden en katten eten veel vlees en dat heeft een enorme milieu-impact. In de VS is die voor het eerst precies berekend.

PUBLIEKE OPINIE

Terrorisme door IS en de klimaatverandering zijn de twee belangrijkste zorgen voor de wereldbevolking, blijkt uit onderzoek door het Pew Research Center. Ook de economie en cyberaanvallen worden als ernstige bedreigingen gezien.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo