Nieuwsagentschap

Noord-Amerika

TECHNOLOGIE

De Amerikaanse milieugroep Environmental Defense Fund heeft een eigen satelliet in een baan rond de aarde gebracht. Die gaat grote methaanvervuilers opsporen en aan de kaak stellen.

KLIMAATVERANDERING

De skisector in de VS alleen al heeft de afgelopen twintig jaar meer dan 5 miljard dollar misgelopen door de klimaatverandering. Het is voor het eerst dat een studie zich buigt over de economische schade van de opwarming van de aarde voor de ski-industrie.

ENERGIE

De wereldwijde CO2-uitstoot uit energie groeide bereikte vorig jaar opnieuw een record, blijkt uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap. Maar de groei neemt wel af, mede dankzij de razendsnelle opmars van wind- en zonne-energie en elektrische wagens.

MILIEU

Klimaatverandering veroorzaakt drastische veranderingen in de seizoensgebonden stroming van Europese, Amerikaanse en Russische rivieren. Dat houdt risico’s in voor zoetwaterdieren en onze watervoorziening, stelt een studie in Science.

GEZONDHEID

Amerikaans onderzoek bij bijna een half miljoen volwassenen heeft een “significant” verband gevonden tussen cannabisgebruik en een hoger risico op hartaandoeningen en beroerte.

MILIEUVERVUILING

De ramp op de Deepwater Horizon laat meer dan tien jaar later nog altijd sporen na: de koraalriffen in de Golf van Mexico hebben het bijzonder moeilijk om zich te herstellen, blijkt uit nieuw onderzoek.

RUSLAND

Alexei Navalny is dood maar zijn nalatenschap niet, zegt Ruslandkenner Robert Horvath naar aanleiding van het overlijden van de grootste opposant van het Poetin-regime. “Navalny had een visie van een democratisch Rusland, een beeld dat Poetin deed verstijven van angst.”

KLIMAAT/VS

John Podesta stapt in de schoenen van de Amerikaanse klimaatgezant John Kerry, die vorige maand zijn afscheid aankondigde. Wie is de man die de rol van Amerikaans klimaatambassadeur op zich neemt?

LANDBOUW

Oegandezen lopen een verhoogd risico op diabetes en kanker nu het land uit een handelspact met de VS is gezet, zeggen voedingsexperts. Het begon allemaal met de goedkeuring van de draconische wet tegen homoseksualiteit in Oeganda.

ISRAEL-HAMAS

De strijd tussen de Israëlische strijdkrachten en de militanten van Hamas in Gaza gaat onverminderd door. Het dodental stijgt en de wapenvoorraden lijken schier onuitputtelijk. Defensie-expert Terrence Guay legt uit waar Israël en Hamas hun wapens blijven halen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo