Niet alleen de klimaatverandering, maar vooral stikstof verandert de samenstelling van Europese bossen. Door stikstofvervuiling schuiven planten namelijk meer op naar het westen.
Koerierbedrijven DHL en PostNL passen de communicatie aan over hun duurzame werking. Claims mogen niet langer de indruk wekken dat de verzending van pakketjes geen negatieve impact heeft op het milieu. De aanpassing komt er na onderzoek van de Nederlandse toezichthouder ACM.
Europese landen hebben nu al voldoende ruimte op zee toegewezen aan windmolenparken om de klimaatdoelen tegen 2030 te halen. België vormt daarop de uitzondering, blijkt uit een analyse van het WWF.
Een team experten van de KU Leuven stelt voor de Vlaamse veestapel met een kwart te verminderen. Dat kan een win-win opleveren voor de gezondheid én het milieu.
Buitenlandse onderzoekers en bedrijven nemen zonder toestemming genetisch materiaal van inheemse volkeren en planten uit Ecuador mee. Maar de tegenstand groeit, en de Ecuadoraanse overheid kant zich tegen de praktijk.
In Latijns-Amerika zijn al meer dan 11,7 miljoen gevallen van dengue gerapporteerd - een nieuwe record.
Een streepje goed nieuws voor het milieu: de kwikuitstoot door menselijke activiteiten is afgenomen in de afgelopen twee decennia. Dat blijkt uit cijfers van het Massachusetts Institute of Technology.
Onderzoekers hebben het eerste bedradingsschema gemaakt van alle 140.000 neuronen en de 50 miljoen verbindingen in een vliegenbrein. “Hopelijk helpt dit ons om te begrijpen wat er misgaat in onze hersenen, bijvoorbeeld bij psychische aandoeningen.”