Nieuwsagentschap

Ondanks alle klimaatplannen: uitstoot breekt dit jaar alweer records

KLIMAATVERANDERING
Alle nieuws

Meer nieuws

LUCHTVAART

De luchtvervuiling is in sommige steden zo hoog dat ze ook vliegtuigmotoren doet verslijten, blijkt uit Brits onderzoek. Vooral op momenten dat piloten wachten op toestemming om te landen is de inname van stof groot.

ENERGIE

Een wolkenkrabber van een kilometer hoog die meteen ook dienst doet als enorme batterij: het lijkt sciencefiction. Maar het architectenteam achter de iconische Burj Khalifa in Dubai heeft een samenwerking afgesloten met het Zwitserse Energy Vault die dit mogelijk willen maken.

SOEDAN/IRAN

Iran mengt zich nu ook in de burgeroorlog in Soedan, met de verkoop van drones. Die steun moet de regionale invloed van Teheran versterken en regionale rivalen als Saoedi-Arabië en de Emiraten beteugelen, schrijft Eric Lob, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Florida International University. Maar er zijn ook risico’s aan verbonden.

KLIMAATTOP

VN-klimaatbaas Simon Stiell hoopt dat de volgende klimaattoppen het met veel minder bezoekers kunnen stellen. De laatste top in Dubai was een recordeditie met bijna 84.000 deelnemers.

WETENSCHAP

Blozen: Charles Darwin noemde het 'de meest bijzondere en meest menselijke van alle uitdrukkingen'. Maar waarom blozen we, en wat zijn de onderliggende mechanismen? Wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam onderzochten het op een opvallende manier: met karaoke.

ANTIBIOTICA

Een antibioticakuur op jonge leeftijd kan het lichaam gevoeliger maken voor astma en allergieën later in het leven, blijkt uit nieuw onderzoek. Het effect is waarschijnlijk te voorkomen met een eenvoudige hulpstof.

KLIMAAT

Wanneer de ijskappen op aarde smelten, verandert ook de manier waarop de planeet draait. Zwitsers onderzoek toont aan dat daarmee ook de dagen iets langer worden.

BESTUIVERS

De teloorgang van bijen en andere nuttige insecten heeft te maken met vervuilende stoffen in de lucht, stelt onderzoek in Nature. De vervuiling hindert de capaciteit van de dieren om voedsel te zoeken.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo