Nieuwsagentschap

3

KLIMAATVERANDERING

Leden van het Europees Parlement en het Amerikaanse Congres hebben op dinsdag een gezamenlijke open brief gepubliceerd waarin ze de afzetting eisen van de omstreden voorzitter van de volgende VN-klimaatconferentie, een oliebaas.

SYRIË

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben de Syrische leider Bashar al-Assad officieel uitgenodigd op de klimaatconferentie eind dit jaar in Dubai. Dat laat het Syrische staatspersagentschap SANA weten en wordt bevestigd door de VAE-ambassade in Damascus.

JEMEN

Het einde van vijandelijkheden in de grotendeels vergeten burgeroorlog van Jemen lijkt nabij, maar hoe kan het gebroken land helen na zoveel jaar van bloedvergieten en ellende? Dat vragen experten Internationale politiek Leena Adel en Ben Rich van de Australische Curtin-Universiteit zich af.

STEDEN

Sinds het begin van deze eeuw hebben kuststeden wereldwijd al met meer dan 2000 vierkante kilometer veroverd op de zee. Maar die uitbreidingen gebeuren vaak ondoordacht, waarschuwt onderzoek.
 

CORRUPTIE

Overheen het Midden-Oosten en de Arabische wereld gaat de corruptie in stijgende lijn, wat onrust en geweld in de hand werkt. Dat stelt Transparency International op dinsdag in zijn jaarlijkse corruptierapport.

KLIMAATTOP

De Verenigde Arabische Emiraten hebben de voorzitter van de volgende klimaattop bekendgemaakt: Sultan Ahmed Al Jaber, ceo van staatsoliebedrijf Adnoc. Onbegrijpelijk, zeggen milieuorganisaties. 

KLIMAATVERANDERING

Verschillende experts ter zake delen hun inzichten over welke kwesties het klimaatdebat het komende jaar zullen beheersen.

KLIMAAT

Wereldwijd groeit de steun voor strengere klimaatdoelen voor de internationale scheepvaart, nu ook verschillende opkomende economieën zich achter zo’n doel scharen. Maar er blijven zorgen over de kosten.

KLIMAATTOP EGYPTE

Zeventien gas-exporterende landen zullen gas op de klimaattop in november promoten als de “ideale oplossing” voor het klimaat en de energiezekerheid. Opvallend: bij die landen is ook Egypte, het gastland voor de klimaattop.

MENSENRECHTEN

De Verenigde Naties hebben 42 landen (van de 193 lidstaten) op een zwarte lijst gezet voor represailles tegen mensenrechtenactivisten en journalisten.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo