Vorig jaar heeft de vraag naar batterijen de historische mijlpaal van 1 terawattuur (TWh) gerond, blijkt uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap (IEA). China is de grote koploper, terwijl Europa voor een ‘make or break’-moment staat.
Elke lente overschakelen op zomertijd heeft een negatieve invloed op de productiviteit van werknemers, en dat kan tot wel twee weken aanhouden, zegt Amerikaans onderzoek.
Trekvogels in Azië hebben tot 180 keer meer PFAS in de lever dan vroeger. Wetenschappers ontdekten dit aan de hand van betere detectiemethoden, en dat is op zich goed nieuws.
Grote landen spenderen meer oppervlakte aan golfterreinen dan aan wind- of zonneparken, blijkt uit onderzoek in Environmental Research Communications.
Oorlogen en aanvallen op burgers zullen de komende twee jaar naar schatting 6,7 miljoen mensen uit hun huizen verdrijven, volgens prognoses op basis van artificiële intelligentie. Tegelijk is er steeds minder geld om aan de groeiende humanitaire noden te voldoen.
De wolvenpopulaties in Europa zijn in tien jaar tijd met bijna 60 procent gegroeid, blijkt uit nieuwe cijfers. De impact op de veeteelt blijft relatief klein.
De bodem van de Calypso Deep, met 5112 meter het diepste punt van de Middellandse Zee, ligt bezaaid met zwerfvuil, blijkt uit onderzoek met een bemande duikboot. “De menselijke voetafdruk heeft zeeën en oceanen veranderd in een enorme afvalstortplaats.”
De Verenigde Naties erkennen werkgelegenheid in de toeristische sector als een officiële indicator voor duurzame ontwikkeling.