Op zijn eerste dag als president van de Verenigde Staten heeft Donald Trump formeel kennis gegeven van de terugtrekking van zijn land uit het Klimaatakkoord van Parijs. Gezien de omstandigheden is dat misschien zelfs wel goed nieuws, schrijft Rebekkah Markey-Towler, expert Internationaal Recht aan de Universiteit van Melbourne
Steeds grotere delen van onze bodem blijken aangetast door verzilting. Meer dan een tiende van het totale landoppervlak op aarde is al te zout, en nog veel meer land is in gevaar, blijkt uit cijfers van de VN.
Steden als New York, Amsterdam, Buenos Aires of Sydney kampen met een groot gebrek aan bladerdek, blijkt uit onderzoek in Nature Communications. Er zijn vaak wel bomen geplant, maar die zijn te jong of kunnen niet voldoende groeien.
Deze week woont goodwill-ambassadeur Mauro Colagreco de VN-biodiversiteitstop (COP16) bij. Wie is deze vaandeldrager van de circulaire gastronomie, die voedsel en natuur weer op één lijn wil brengen?
De rijke diversiteit van het dieren- en plantenrijk staat onder druk maar krijgt nu hulp uit onverwachte hoek: artificiële intelligentie (AI) kan de ontdekking van nieuwe soorten helpen versnellen.
Van Harry Potter, Spiderman of Gandalf denken we vaker dat ze onze politieke voorkeuren delen, terwijl we van schurken als Darth Vader of Cruella de Vill het omgekeerde denken. Het lijkt een banaal onderzoek, maar het kan wel belangrijke gevolgen hebben voor de democratie, zeggen de auteurs.
Je ongelukkig voelen door materiële of financiële tekorten is een grotere voedingsbodem voor extremisme dan religieuze of politieke overtuigingen. Dit is de conclusie van internationaal onderzoek.
Vrouwen die apps zoals Tinder of Bumble gebruiken staan positiever ten aanzien van het idee om aan zichzelf te laten sleutelen. Dat hebben Australische onderzoekers ontdekt.