Nieuwsagentschap

Drie lesbische vrouwen overleden na aanslag met molotovcocktail in Buenos Aires

ARGENTINIË
Alle nieuws

Meer nieuws

REPRESSIE

Het Argentijnse middenveld voelt zich bedreigd door de regering van de uiterst rechtse populist Javier Milei - “een president die er trots op is om te onderdrukken”, schreven media onlangs - en roept op om de democratie en mensenrechten te beschermen. 

VOEDSELPRODUCTIE

De voedselsystemen in de wereld bieden enorme kansen om de uitstoot te verminderen, besluit de Wereldbank in een lijvig rapport. Zelfs met bestaande technologieën kan de uitstoot van broeikasgassen met bijna een derde naar beneden - zonder hoge kosten.

MILIEU

De nieuwe ultrarechtse president van Argentinië Javier Milei wil de kettingzaag zetten in de milieu- en klimaatregels van het land. Voorlopig komt hij van een kale reis thuis.

ENERGIETRANSITIE

De populairste sport ter wereld, voetbal, wordt steeds groter. Kan de sector blijven groeien en tegelijkertijd zijn CO2-uitstoot naar beneden halen om te voldoen aan de internationale klimaatdoelstellingen?

OCEANEN

De oceaan wordt steeds lawaaieriger en dat is een probleem voor baby-oesters. Zij vertrouwen op akoestische signalen om zich te vestigen.

OLYMPISCHE SPELEN

Voor het eerst in de geschiedenis van de moderne Olympische Spelen vindt de openingsceremonie plaats in het hart van Unesco-Werelderfgoed: de oevers van de Seine.

GEZONDHEID

Psychologie en neurowetenschap tonen aan dat lezen tal van voordelen biedt voor ons brein en emotionele welzijn. Om meer mensen aan het lezen te krijgen, moeten de voordelen van lezen beter worden gecommuniceerd, schrijven hoogleraars María J. García-Rubio en Ana Merino.

MILIEU

Alle onderzochte haaien voor de kust van Brazilië bleken positief te testen op cocaïne. Onderzoekers waarschuwen voor de effecten van de drugs op het zeeleven.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo