Op zijn eerste dag als president van de Verenigde Staten heeft Donald Trump formeel kennis gegeven van de terugtrekking van zijn land uit het Klimaatakkoord van Parijs. Gezien de omstandigheden is dat misschien zelfs wel goed nieuws, schrijft Rebekkah Markey-Towler, expert Internationaal Recht aan de Universiteit van Melbourne
Steeds grotere delen van onze bodem blijken aangetast door verzilting. Meer dan een tiende van het totale landoppervlak op aarde is al te zout, en nog veel meer land is in gevaar, blijkt uit cijfers van de VN.
Steden als New York, Amsterdam, Buenos Aires of Sydney kampen met een groot gebrek aan bladerdek, blijkt uit onderzoek in Nature Communications. Er zijn vaak wel bomen geplant, maar die zijn te jong of kunnen niet voldoende groeien.
Deze week woont goodwill-ambassadeur Mauro Colagreco de VN-biodiversiteitstop (COP16) bij. Wie is deze vaandeldrager van de circulaire gastronomie, die voedsel en natuur weer op één lijn wil brengen?
De terugkeer van de wolf in het Amerikaanse Yellowstone National Park heeft een waterval aan ecologische effecten gehad op het hele ecosysteem. Bomen, struiken en vogels floreren er als nooit tevoren.
Het aantal gevallen van mpox is in de Democratische Republiek Congo (DRC) op veertien jaar tijd verviervoudigd. Vooral kinderen jonger dan vijf jaar lopen risico.
Januari 2025 was wereldwijd de warmste januari ooit gemeten. De eerste maand van het nieuwe jaar breekt daarmee alweer een record, blijkt uit cijfers van de Europese klimaatdienst Copernicus.
De Groenlandse ijskap vertoont steeds meer en grotere barsten. “De klimaatverandering is de oorzaak”, stelt nieuw grootschalig onderzoek, en dat kan leiden tot een domino-effect.