Nieuwsagentschap

Sport

ENERGIETRANSITIE

De populairste sport ter wereld, voetbal, wordt steeds groter. Kan de sector blijven groeien en tegelijkertijd zijn CO2-uitstoot naar beneden halen om te voldoen aan de internationale klimaatdoelstellingen?

WATERKWALITEIT

Goed nieuws nu het badpakkenseizoen volop is aangebroken: volgens een nieuw rapport van het Europese Milieuagentschap is de waterkwaliteit in bijna alle badplaatsen binnen de EU “uitstekend”, maar er zijn kanttekeningen te maken bij de beoordeling.

OBESITAS

De levenspartners van zestien Europese leiders en staatshoofden hebben een samenwerking op poten gezet om obesitas bij kinderen tegen te gaan. Vandaag heeft een op de drie kinderen in Europa te kampen met overgewicht of obesitas.

GEZONDHEID

Als we onze dagelijkse lichaamsbeweging zelfs maar een beetje verhogen, kan dat tot miljoenen minder zieken leiden in Europa. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) spoort ons aan om meer te genieten van sporten en bewegen.

GEZONDHEID

Schakers, zelfs grootmeesters, maken meer fouten op toernooien waar de luchtkwaliteit slechter is. Dat blijkt uit een vergelijking van hun zetten en de luchtkwaliteit in de zaal.

ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Het wereldkampioenschap hockey, dat vrijdag in India begint, heeft de arme mijnregio Odisha al miljoenen gekost. Veel van de stadions en terreinen werden gebouwd met fondsen die voorzien waren voor de ontwikkeling van de achtergestelde regio.

WK QATAR

Uit een enquête bij 17.000 volwassenen in 15 landen blijkt dat er overweldigende steun is voor een voorstel van mensenrechtenorganisaties, waarbij de wereldvoetbalbond Fifa arbeidsmigranten moet compenseren die schade hebben geleden bij de voorbereiding van het WK in Qatar. 

HARTZIEKTEN

Wie regelmatig en intensief aan lichaamsbeweging doet verlaagt écht het risico op hartfalen. Dat blijkt opnieuw overduidelijk uit een langdurige studie door de universiteit van Glasgow.

KLIMAATVERANDERING

Naarmate de temperatuur wereldwijd stijgt, doen kinderen minder aan lichaamsbeweging. Gemiddeld zijn ze 30 procent minder actief dan hun ouders toen zij jong waren. Dit zal hun hittetolerantie negatief beïnvloeden blijkt uit nieuw onderzoek.

KLIMAATVERANDERING

De temperaturen tikten tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk verschillende keren tegen de veertig graden aan. Madeleine Orr, hoogleraar Sporteconomie aan de Loughborough University, vraagt zich af of het nog wel verantwoord is om in die omstandigheden zo’n uitputtingsslag te organiseren.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo