Nieuwsagentschap

Algerije verbreekt vriendschapsband met Spanje om Westelijke Sahara

POSTKOLONIALE PROBLEMEN
Alle nieuws

Meer nieuws

ENERGIE

Nigeria probeert al meer dan twintig jaar een pijpleiding aan te leggen die gas door de Sahara-woestijn naar Algerije en uiteindelijk naar Europese kopers zou brengen. Die miljardeninvestering vormt een enorm risico, want het project is meermaals uitgesteld en onderweg tappen dieven illegaal gas af.

VERKIEZINGEN

2024 wordt een mijlpaal in de geschiedenis van de democratie, schrijft politiek analist Nicholas Reece van de Universiteit van Melbourne. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis zullen meer dan vier miljard mensen in meer dan veertig landen naar de stembus gaan. Zal de democratie deze lakmoesproef doorstaan?

MIGRATIE

Duizenden migranten die uit Algerije worden verdreven, zitten vast in het midden van de woestijn in het noorden van Niger. Organisatie Dokters van de Wereld trekt aan de alarmbel. “Ze worden er aan hun lot overgelaten.”

WATER

De ontdekking van een watervoerende laag - een ondergrondse formatie die water vasthoudt - leidt vaak tot heel wat opwinding, met name in regio’s met waterschaarste. Maar een mirakeloplossing is het niet, schrijft Gaathier Mahed, hoogleraar Geologie aan de Nelson Mandela Universiteit.

PERSVRIJHEID

De afgelopen vijftien jaar zijn minstens 749 journalisten en nieuwsmedia aangevallen die berichten over milieu- en klimaat. Tegelijk is de online desinformatie dramatisch toegenomen, blijkt uit een VN-rapport op de Werelddag van de Persvrijheid.

VERKEER

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) en onderzoekscentrum imec hebben dodehoeksensoren voor vrachtwagens ontwikkeld die gebruik maken van baanbrekende technologie om zwakke weggebruikers sneller te detecteren.

KLIMAAT

Vliegen is slecht voor het milieu, maar hoe groot de schade per land precies is, is bijzonder moeilijk te berekenen. Tenzij je er big data bij neemt, dachten Noorse wetenschappers.

KLIMAAT

Europese steden grijpen steeds vaker naar natuurlijke oplossingen om zich te wapenen tegen de klimaatverandering, zegt het Europese Milieuagentschap (EEA). Negen op de tien stadsbesturen zetten in op bomen, groendaken en waterpartijen als buffer tegen overstromingen en hitte.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo