Wereldwijd daalt het aantal rokers, maar in bepaalde Afrikaanse landen stijgt de tabaksconsumptie. Dat komt vooral door agressieve marketing die zich richt op jongeren.
Kano’s die door zonne-energie worden aangedreven zijn voor inheemse groepen in Ecuador een ideale manier om sneller, goedkoper en schoner over de waterwegen in de Amazone te reizen.
Brazilië heeft een overvloed aan goedkope energie, maar tegen de tijd dat die de consument bereikt, zijn de prijzen torenhoog. Dit belemmert de sociale en economische ontwikkeling van het land, zeggen experts.
Elk jaar wordt Midden-Amerika getroffen door weerfenomenen die vanwege klimaatverandering extremer worden. Overheden zijn onwillig of niet in staat de nodige openbare werken uit te voeren.
De overstromingen in regio Sylhet in Bangladesh treffen zes miljoen mensen. “80 procent van de regio staat onder water”,zegt de Noorse Vluchtelingenraad die een oproep lanceert voor dringende hulp.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) lanceert vandaag (vrijdag) een rapport met de grootste doorlichting van de geestelijke gezondheidszorg in twee decennia. Daarin roept de VN-organisatie alle landen op om meer te investeren in mentale gezondheid, omdat de nood enorm is.
De economische crisis in Libanon leidt ertoe dat grote aantallen gezondheidswerkers stoppen met hun werk en op zoek gaan naar betere kansen in het buitenland. Medische instellingen blijven onderbemand achter, de zieken staan in de kou.
Algerije schort een decennialang samenwerkingsverdrag met Spanje op, nadat Madrid openlijk zijn steun heeft betuigd aan aartsrivaal Marokko in het dispuut om de betwiste Westelijke Sahara.
Ethiopië vaardigt strengere tabakswetten uit om de bevolking te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van roken. Minstens 6,5 miljoen Ethiopiërs worden op de werkvloer blootgesteld aan passief roken. Daar komt dus verandering in.