Nieuwsagentschap

Armoede uitroeien kan niet zonder bossen

BOSSEN
Alle nieuws

Meer nieuws

HUMANITAIRE HULP

Overal ter wereld zet corona de voedselketens zwaar onder druk. "Als we geen geld vinden dat nodig is om in enkele strategische regio’s te investeren, zal er honger en onrust uitbreken en het gevolg zal migratie zijn", zegt het Wereldvoedselprogramma.

VISSERIJ

Vier Caraïbische eilanden hebben de voornaamste oorzaken van kwikvervuiling in hun regio in kaart gebracht. Sommige eilanden nemen drastische maatregelen in het kader van het Minamataverdrag.

VOEDING

Al meer dan 100 miljoen Latijns-Amerikaanse en Caraïbische kinderen eten gezonder dankzij de schoolkantine. Het Braziliaanse voorbeeld inspireerde dertien andere landen tot een eigen schoolmaaltijdenprogramma.

MALARIA

Paraguay is sinds gisteren officieel vrij van malaria. Het is het tweede land in de Amerika’s dat sinds 1973, toen Cuba de ziekte uitbande, door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) deze status krijgt toegekend.

OOST-AFRIKA

Oost-Afrika zal steeds vaker het toneel worden van weerextremen die gelijktijdig plaatsvinden. Tropische cyclonen zullen dus samenvallen met hittegolven of droogtes zullen in dezelfde periode plaatsvinden als overstromingen. "Die combinaties kunnen tegen het einde van de eeuw tot meer dan negen keer vaker voorkomen”, zeggen onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

ONDERWIJS

Na de pandemie moeten opnieuw verschillende landen in Azië en Afrika de scholen sluiten. De oorzaak is dit keer extreme hitte, die onderwijs onmogelijk maakt.

FIETSEN

Sinds de voorstelling op een fietsbeurs begin dit jaar hebben al drie gemeenten in Vlaanderen een fietswasstraat geopend. “Vlaanderen houdt van propere fietsen”, zegt organisatie VeloWash.

ZORGPLICHT

De Europese parlementsleden hebben gisteren het licht op groen gezet voor een wet die bindende zorg verplicht voor de werknemers en het milieu in de volledige waardeketen van grote bedrijven die op ons grondgebied actief zijn. De wet werd gestemd op de elfde verjaardag van de ramp in een kledingfabriek in Bangladesh waarbij meer dan duizend mensen het leven lieten.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo