Nieuwsagentschap

Caraïben strijden tegen kwikvervuiling in vis

VISSERIJ
Alle nieuws

Meer nieuws

TROPISCHE STORM

Een "razende, gevaarlijke kolk van ongeorganiseerde hete lucht" ontwikkelt zich tot Tropische Storm in de Caraïben. Dat die de naam "Don" kreeg, zoals de Amerikaanse president, berust volledig op toeval.

KLIMAAT

De opmerkelijke rijkdom aan plant- en diersoorten in het Caraïbische gebied, die al onder druk staat door landgebruik, vervuiling en invasieve soorten, krijgt nu ook te kampen met de gevolgen van de klimaatverandering.

 

SYRIË

De enige, zwaar beschadigde bevoorradingsweg naar het oosten van Aleppo, dat nog in handen van de rebellen is, ligt onder vijandelijk vuur van het Syrische regime. Zo wordt het nog moeilijker om de basisnoden in de stad te lenigen.

ONTWIKKELING/LIBIË

De Caraïben liggen meer dan 9500 kilometer van Libië verwijderd, maar de leiders van enkele Caraïbische eilandstaten liggen wel wakker van de toestand in het Noord-Afrikaanse land. Wat zal er gebeuren met de Libische investeringsprojecten in hun gebied, vragen ze zich af.

BIODIVERSITEIT

De berggorilla en de gewone vinvis verbeteren hun score op de rode lijst van bedreigde diersoorten. Het succes toont aan dat internationale samenwerking succesvol kan zijn om dieren te redden, zeggen milieubeschermers.

BIODIVERSITEIT

De klimaatverandering vormt een bedreiging voor de vruchtbaarheid van insecten, blijkt uit onderzoek van de University of East Anglia.

PLASTICVERVUILING

Onderzoekers hebben microplastics ontdekt in de stoelgang van robben in het wild. Enkele weken geleden bleken ze ook al in menselijke stalen te zitten.

ONTBOSSING

Kleinschalige goudmijnbouw heeft al veel meer regenwoud in het Peruaanse Amazonegebied verwoest dan tot nu werd aangenomen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo