Nieuwsagentschap

Caraïben strijden tegen kwikvervuiling in vis

VISSERIJ
Alle nieuws

Meer nieuws

NATUURRAMPEN

Stijgende temperaturen, terugtrekkende gletsjers, oceaanverzuring, tropische cyclonen ... Latijns-Amerika en het Caribisch gebied worden bedreigd door een optelsom van klimaatextremen, blijkt uit nieuw onderzoek van de Wereld Meteorologische Organisatie. Vooral kwetsbare bewoners van kleine eilandstaten worden nu al getroffen.

BIODIVERSITEIT

Saint Kitts en Nevis telt tegenwoordig meer apen dan mensen. Voor toeristen een attractie, maar voor de boeren stilaan een nachtmerrie.

CORONACRISIS

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken eisen een zware tol van de toeristische sector. Vooral het internationale toerisme zal zware klappen krijgen, zegt Pamela Coke-Hamilton van de VN-conferentie inzake handel en ontwikkeling (Unctad).

TROPISCHE STORM

Een "razende, gevaarlijke kolk van ongeorganiseerde hete lucht" ontwikkelt zich tot Tropische Storm in de Caraïben. Dat die de naam "Don" kreeg, zoals de Amerikaanse president, berust volledig op toeval.

BIJEN

Honingbijen krijgen tijdens hun zoektocht naar nectar niet te maken met één enkel pesticide of virus, maar met een complexe mix gevaren, blijkt uit nieuw onderzoek. Veel van die gevaren hebben ook nog eens invloed op elkaar.

MENTAAL WELZIJN

Wandelen of sporten in een omgeving met veel verschillende planten, bomen en uitzichten is tot acht uur langer heilzaam voor de geest dan een uitstap in minder diverse natuur. Dat blijkt uit onderzoek in het gezaghebbende vakblad Nature.

OCEANEN

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft dinsdag een verbod aangekondigd op bodemsleepnetten in beschermde mariene gebieden. Griekenland is het eerste Europese land dat de schadelijke vispraktijk aan banden legt. 

RIVIEREN

Vorig jaar verwijderden Europese landen bijna vijfhonderd barrières uit rivieren. “Een record”, stelt het vandaag verschenen rapport van Dam Removal Europe.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo