Nieuwsagentschap

129

HUMANITAIRE HULP

Overal ter wereld zet corona de voedselketens zwaar onder druk. "Als we geen geld vinden dat nodig is om in enkele strategische regio’s te investeren, zal er honger en onrust uitbreken en het gevolg zal migratie zijn", zegt het Wereldvoedselprogramma.

BOSSEN

Armoede uitroeien kan niet zonder bomen en bossen. Dat is de conclusie van een studie van het Global Forest Expert Panel.
 

VISSERIJ

Vier Caraïbische eilanden hebben de voornaamste oorzaken van kwikvervuiling in hun regio in kaart gebracht. Sommige eilanden nemen drastische maatregelen in het kader van het Minamataverdrag.

VOEDING

Al meer dan 100 miljoen Latijns-Amerikaanse en Caraïbische kinderen eten gezonder dankzij de schoolkantine. Het Braziliaanse voorbeeld inspireerde dertien andere landen tot een eigen schoolmaaltijdenprogramma.

MALARIA

Paraguay is sinds gisteren officieel vrij van malaria. Het is het tweede land in de Amerika’s dat sinds 1973, toen Cuba de ziekte uitbande, door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) deze status krijgt toegekend.

KLIMAATVERANDERING

De premier van Saint Lucia heeft een emotionele oproep gedaan om kleine eilandstaten meer bij te staan in hun strijd tegen de klimaatverandering. “Ik ga op tafel blijven slaan en mijn stem laten horen."

TROPISCHE STORM

Een "razende, gevaarlijke kolk van ongeorganiseerde hete lucht" ontwikkelt zich tot Tropische Storm in de Caraïben. Dat die de naam "Don" kreeg, zoals de Amerikaanse president, berust volledig op toeval.

CULTUUR/KLIMAAT

De Caraïbische eilanden willen met de stem van regionale artiesten hun bevolking bewust maken van de rampzalige gevolgen van klimaatverandering voor de regio, en wereldwijd de boodschap van klimaatrechtvaardigheid uitdragen.

KLIMAAT

De opmerkelijke rijkdom aan plant- en diersoorten in het Caraïbische gebied, die al onder druk staat door landgebruik, vervuiling en invasieve soorten, krijgt nu ook te kampen met de gevolgen van de klimaatverandering.

 

CARAIBEN

In de afgelopen twaalf jaar is het aantal moorden in het Caraïbische gebied "substantieel" toegenomen. Het geweld hindert de sociaaleconomische ontwikkeling van de regio, staat in het gisteren verschenen Caribbean Human Development Report 2012.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo