Nieuwsagentschap

VN-tribunaal: Klimaatakkoord van Parijs volstaat niet om oceanen te beschermen

KLIMAATVERANDERING
Alle nieuws

Meer nieuws

KLIMAATTOP DUBAI

Rusland is geslaagd in zijn opzet om “overgangsbrandstoffen” - lees aardgas - op te nemen in het slotakkoord van de VN-klimaatconferentie in Dubai. Dat kwam onder meer door de flexibele houding van de EU en de afwezigheid van kleine eilandstaten.

CARIBEN/KLIMAATACTIE

Steeds meer Caraïbische landen ondertekenen het nieuwe duurzaamheidsakkoord van de Verenigde Naties. Ze hopen zo op extra middelen voor betere gezondheidszorg, onderwijs en sociale zekerheid nadat de pandemie hen noodgedwongen een stap deed terugzetten.  

NATUURRAMPEN

Stijgende temperaturen, terugtrekkende gletsjers, oceaanverzuring, tropische cyclonen ... Latijns-Amerika en het Caribisch gebied worden bedreigd door een optelsom van klimaatextremen, blijkt uit nieuw onderzoek van de Wereld Meteorologische Organisatie. Vooral kwetsbare bewoners van kleine eilandstaten worden nu al getroffen.

PLASTICVERVUILING

Een team van eXXpedition, dat louter uit vrouwen bestaat, heeft zeemonsters verzameld in het Caraïbisch gebied. Die tonen voor het eerst aan in hoeverre de regio blootgesteld wordt aan microplastics.

MILIEU

Alle onderzochte haaien voor de kust van Brazilië bleken positief te testen op cocaïne. Onderzoekers waarschuwen voor de effecten van de drugs op het zeeleven.

KLIMAAT

Om te overleven in een warmer wordende wereld is het belangrijk om te begrijpen hoe ons lichaam op hitte reageert. Voor ons mentaal welzijn zijn ook meer maatregelen nodig om de hitte in onze huizen, kantoren

MILIEU

De rechtbank in Cambodja heeft gisteren (dinsdag) tien leden van milieuorganisatie Mother Nature schuldig verklaard aan ‘poging tot staatsgreep’ en ‘majesteitsschennis’. Ze kregen celstraffen van zes en acht jaar, en drie van hen moeten elk ook een boete van bijna 2500 euro  betalen.

MALEISIË

De Maleisische autoriteiten hebben ruim honderd containers onderschept met elektronisch afval uit het Westen. Nog eens tweehonderd andere containers moeten nog onderzocht worden.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo