Nieuwsagentschap

“In Somalië heeft een baby twintig keer meer kans om te sterven dan een kind in Brussel of Londen” (OPINIE)

SDG3
Alle nieuws

Meer nieuws

SOEDAN

Het geweld in Soedan jaagt nu dagelijks duizend mensen de grens over. Ook in buurlanden als Zuid-Soedan en de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn de gevolgen steeds meer voelbaar.

CENTRAAL-AFRIKAANSE REPUBLIEK

Het conflict in Soedan heeft een toenemende impact op de voedselvoorziening van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR). Vooral in het noorden van het land stijgen de prijzen snel.

KLIMAAT

Tien landen lopen niet alleen een groot risico lopen op overstromingen, stormen  of droogte, maar zijn daar ook nog eens erg slecht op voorbereid door bijvoorbeeld ziekte of conflicten. Het International Rescue Committee (IRC) en het World Resource Institute (WRI) stelden een lijst op met de landen die het meest kwetsbaar zijn voor klimaatrampen. 

HONGER

Door de mediafocus op de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis kregen tien menselijke crises nauwelijks aandacht, zegt ngo Care International. Ze speelden zich allemaal in Afrika af. 

CUBA

Vergrijzing, lage vruchtbaarheidscijfers en de uittocht van jonge, gekwalificeerde mensen vormen aanzienlijke uitdagingen voor de ontwikkelingsdoelen van Cuba. Het land staat voor de complexe taak om zich aan te passen aan deze demografische veranderingen, die worden verergerd door de ongunstige economische context.

AFGHANISTAN

De taliban beperken de mensenrechten van vrouwen en meisjes in Afghanistan zo erg dat hun optreden onderzocht moet worden als “vervolging op grond van geslacht” - een misdaad tegen de mensheid. Dat zeggen Amnesty International en de International Commission of Jurists.

PLASTICVERVUILING

Plastic vervuilt niet alleen waterlopen over de hele wereld - het verstopt ze ook. Meer dan tweehonderd miljoen mensen lopen risico op frequentere en meer intense overstromingen omdat plastic afval de afwatering blokkeert. Geblokkeerde afwateringskanalen maken ook dat het water minder snel weg kan trekken.

TUNESIË

Sinds president Saïed in 2019 aan de macht kwam, is de vrijheid van meningsuiting in Tunesië steeds verder ingeperkt. De vrije media-instellingen die ontstonden na de Arabische lente zijn intussen gemuilkorfd en kritische onderzoeksjournalisten worden als staatsvijanden bestempeld.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo