Nu klimaatverandering koraalriffen over de hele wereld bedreigt, hebben natuurbeschermers in Latijns-Amerika een onverwachte bondgenoot gevonden voor behoud van het rif: de verzekeringssector.
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zet haar schouders onder acht onderzoeksprojecten die de relatie tussen de coronacrisis en het milieu onderzoeken. Alle projecten zullen daarbij intensief gebruik maken van satellietbeelden en -metingen.
Cubaanse artsen hebben de afgelopen decennia heel wat ervaring opgedaan met rampen en infectieziekten. Daardoor staan ze nu heel wat landen bij in hun strijd tegen covid-19, een belangrijke bron van deviezen voor Cuba.
Door de coronapandemie verschuiven de cruciale klimaatonderhandelingen die landen momenteel voeren noodgedwongen naar online vergaderingen via apps zoals Zoom. Daarmee wordt flink bespaard op vliegtuigreizen, maar onderhandelaars zijn sceptisch over de slaagkansen.
Kaddu Sebunya, de ceo van African Wildlife Foundation is in Londen ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van zijn organisatie. Een ideaal moment voor een interview met een uitgesproken stem over de houding van Europa en China in Afrika, en de impact van de klimaat- en voedselcrises op het continent.
Het risico op bosbranden is in heel Europa ingrijpend toegenomen door de klimaatverandering, blijkt uit een Spaanse studie. Vooral het gebied rond de Middellandse Zee krijgt het zwaar te verduren.
Een nieuw vonnis van het Amerikaanse Hooggerechtshof legt de macht van de regering-Biden sterk aan banden wat betreft energiebeleid.
Google maakt zijn Earth Engine toegankelijk voor overheden, media en bedrijven. De schat aan satellietbeelden moet die partijen een extra wapen geven in de strijd tegen de klimaatcrisis.