Nieuwsagentschap

37

VROUWENRECHTEN

In ontwikkelingslanden hebben steeds meer vrouwen toegang tot voorbehoedsmiddelen, alleen loopt de vooruitgang nog langzaam. Vooral in de landen waar genderongelijkheid het grootst is, ondervinden vrouwen moeilijkheden om anticonceptiemiddelen te bekomen. 

DISCRIMINATIE

De lockdownmaatregelen tijdens de pandemie troffen gemarginaliseerde groepen zoals sekswerkers, druggebruikers en daklozen onevenredig hard, stelt nieuw onderzoek door Amnesty International. Ze werden vaker beboet, gearresteerd en blootgesteld aan discriminatie en mensenrechtenschendingen.

KORAAL

Nu klimaatverandering koraalriffen over de hele wereld bedreigt, hebben natuurbeschermers in Latijns-Amerika een onverwachte bondgenoot gevonden voor behoud van het rif: de verzekeringssector.

CORONACRISIS

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zet haar schouders onder acht onderzoeksprojecten die de relatie tussen de coronacrisis en het milieu onderzoeken. Alle projecten zullen daarbij intensief gebruik maken van satellietbeelden en -metingen.

CORONACRISIS

Cubaanse artsen hebben de afgelopen decennia heel wat ervaring opgedaan met rampen en infectieziekten. Daardoor staan ze nu heel wat landen bij in hun strijd tegen covid-19, een belangrijke bron van deviezen voor Cuba.

CORONACRISIS

Door de coronapandemie verschuiven de cruciale klimaatonderhandelingen die landen momenteel voeren noodgedwongen naar online vergaderingen via apps zoals Zoom. Daarmee wordt flink bespaard op vliegtuigreizen, maar onderhandelaars zijn sceptisch over de slaagkansen. 

VERVUILING

Dertien landen in Centraal-Amerika en het Caraïbische gebied gaan gezamenlijk actie ondernemen tegen de ongekende bloei van sargassum-zeewier aan hun kusten.

MIGRATIE

Mexico maakt sinds november 2018 een ongekende immigratiegolf mee. Volgens officiële schattingen is die het gevolg van de grootste uittocht in de recente geschiedenis.

BOSSEN

Suriname en andere bosrijke landen willen dat de internationale gemeenschap zich meer bewust wordt van de belangrijke rol die bomen spelen in de strijd tegen klimaatverandering. De wereld mag daar best wat voor betalen, vinden ze.

ONTBOSSING

Belastingparadijzen spelen een belangrijke rol in activiteiten die schade toebrengen aan het milieu, constateren onderzoekers. Er blijkt een duidelijke link te zijn met ontbossing en illegale visserij.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo