Nieuwsagentschap

Chinese lange arm reikt tot ver in Cambodja

CHINA/CAMBODJA
Alle nieuws

Meer nieuws

TOERISME

“Deze periode begeleiden wij familiereizen met kinderen, maar het aantal inschrijvingen is dit jaar gehalveerd”, zegt Nederlander Andre Ruys van Cambodian Travel Partner. “Vooral de middenklasse blijft weg”.

MILIEU

De rechtbank in Cambodja heeft gisteren (dinsdag) tien leden van milieuorganisatie Mother Nature schuldig verklaard aan ‘poging tot staatsgreep’ en ‘majesteitsschennis’. Ze kregen celstraffen van zes en acht jaar, en drie van hen moeten elk ook een boete van bijna 2500 euro  betalen.

CAMBODJA

De moderniteit komt met rasse schreden in Cambodja, ziet journalist Kris Janssens (48) die er sinds 2016 woont en werkt. De overwegend jonge bevolking wil vooruit met het leven en omarmt technologie eerder dan landbouw of visserij. Lukt het de Cambodjanen om de authentieke ziel van hun land te verenigen met de droom van vooruitgang?

GEZONDHEID

De kindersterfte in de wereld is nog nooit zo laag geweest als vandaag. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van VN-kinderrechtenorganisatie Unicef.

OLYMPISCHE SPELEN

Voor het eerst in de geschiedenis van de moderne Olympische Spelen vindt de openingsceremonie plaats in het hart van Unesco-Werelderfgoed: de oevers van de Seine.

HONGER

De honger in de wereld laat zich al voor het derde jaar op rij niet terugdringen, blijkt uit cijfers van verschillende VN-agentschappen. Vorig jaar werd één op de elf mensen geconfronteerd met honger - maar tegelijk neemt ook zwaarlijvigheid toe.

METHAAN

Willen we de klimaatverandering stoppen, dan moeten we het over methaan hebben, schrijven wetenschappers Malika Menoud en Thomas Röckmann. Het krachtige broeikasgas lekt op grote schaal weg in de atmosfeer. “Die lekken opsporen en dichten biedt een enorme winst voor het klimaat.”

COVID

Joe Biden heeft covid en dat is gezien de vele andere speculaties over zijn gezondheid, groot nieuws. Maar vormt het ook echt een bedreiging voor zijn gezondheid? “Biden is natuurlijk 81, maar ondertussen zijn we niet meer in 2020”, stelt hoogleraar Epidemiologie Hassan Vally gerust.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo