De grootste steden ter wereld krijgen steeds vaker te maken met zowel droogte als grote overstromingen. Europese steden komen opvallend kwetsbaar uit nieuw onderzoek.
Waarom zijn mensen in sommige regio’s gelukkiger en gezonder dan in andere? De grenzen van het oude Romeinse Rijk spelen nog steeds een rol, hebben wetenschappers ontdekt, met gevolgen voor onze persoonlijkheid, gezondheid en welzijn.
Ondanks de sancties vloeit er nog in overvloed Russisch vloeibaar aardgas (LNG) naar de Europese Unie. Een nieuw rapport noemt twee grote oorzaken.
Menselijke voorouders zoals de Australopithecus aten heel weinig tot geen vlees, stelt nieuw onderzoek in Science. Dat blijkt uit een analyse van tandglazuur.
Na jaren van dalingen stijgt zelfs in industrielanden de vraag naar energie. De wereld heeft vooral nood aan elektriciteit, en om die te produceren gebruiken we ook meer gas, steenkool en kernenergie.
Europa zal dit jaar 20 miljoen ton CO2 besparen dankzij de opmars van elektrische auto's, blijkt uit cijfers van transport-en milieukoepel T&E. De snelle groei van de luchtvaart dreigt wel roet in het eten te gooien.
Vorig jaar steeg de gemiddelde temperatuur voor het eerst boven anderhalve graad Celsius vergeleken bij het pre-industriële niveau. Wat betekent dat wereldwijd voor de landbouw en voor ons voedsel?
Zeshonderd miljoen Afrikanen hebben geen toegang tot stroom. Start de groene en rechtvaardige energietransitie bij hen, schrijven juristen Oyeniyi Abe en Victor Azubike.