Nieuwsagentschap

Wereldwijd laten jonge kinderen hun stem vaker horen

KINDERRECHTEN
Alle nieuws

Meer nieuws

BIODIVERSITEIT

Volgens nieuw Duits onderzoek is meer dan een derde van de totale populatie van mensapen in Afrika bedreigd door mijnbouwconcessies, een gevolg van de stijgende vraag naar mineralen zoals kobalt en lithium.

PALMOLIE

Na verschillende terreinbezoeken aan plantages in Liberia en Kameroen, hebben onderzoekers aantijgingen bevestigd van seksuele intimidatie, oneigenlijk grondgebruik en oneerlijke wervingspraktijken aan het adres van het Belgisch-Luxemburgs palmoliebedrijf Socfin.

TUBERCULOSE

De gezinscontacten van tuberculosepatiënten preventief behandelen, kan het aantal sterfgevallen aanzienlijk doen dalen en de behandeling van tbc goedkoper maken. Dat meldden onderzoekers in het tijdschrift Lancet Global Health.

MALARIA

Na een succesvol proefproject is het eerste malariavaccin klaar voor het grote werk. Twaalf Afrikaanse landen krijgen de komende twee jaar achttien miljoen doses, die vooral jonge kinderen moeten beschermen.

OCEANEN

De oceaan wordt steeds lawaaieriger en dat is een probleem voor baby-oesters. Zij vertrouwen op akoestische signalen om zich te vestigen.

OLYMPISCHE SPELEN

Voor het eerst in de geschiedenis van de moderne Olympische Spelen vindt de openingsceremonie plaats in het hart van Unesco-Werelderfgoed: de oevers van de Seine.

GEZONDHEID

Psychologie en neurowetenschap tonen aan dat lezen tal van voordelen biedt voor ons brein en emotionele welzijn. Om meer mensen aan het lezen te krijgen, moeten de voordelen van lezen beter worden gecommuniceerd, schrijven hoogleraars María J. García-Rubio en Ana Merino.

MILIEU

Alle onderzochte haaien voor de kust van Brazilië bleken positief te testen op cocaïne. Onderzoekers waarschuwen voor de effecten van de drugs op het zeeleven.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo