Nieuwsagentschap

Lang leve de vliegjes op het WK (Opinie)

WK RUSLAND
Alle nieuws

Meer nieuws

GEZONDHEID

Wetenschappers van de universiteit hebben een AI-strategie ontwikkeld om een middel te identificeren in de strijd tegen de ziekte van Parkinson. De aanpak is niet alleen tien keer sneller dan conventioneel onderzoek, maar ook duizend keer goedkoper.

INVASIEVE SOORTEN

Britse onderzoekers hebben een systeem ontwikkeld dat Aziatische hoornaars lokt en identificeert dankzij artificiële intelligentie.  kan het alarm slaan als het exemplaren herkent.

GELUK

Stel de vraag waar mensen zichzelf zien staan op de 'geluksladder’ en je krijgt als resultaat een overzicht van landen waar mensen zich het meest gelukkig voelen. Nieuw onderzoek aan de universiteit van Lund in Zweden suggereert echter dat de meting die aan de basis ligt van het fameuze World Happiness Report misschien niet de hele waarheid over geluk vertelt.

VERKEER

In 2022 zijn in de EU 10.000 mensen overleden op plattelandswegen - en dus niet op autosnelwegen. Ze maken hiermee ongeveer de helft uit van alle verkeersdoden. Dat blijkt uit een rapport van de European Transport Safety Council (ETSC).

ENERGIETRANSITIE

De populairste sport ter wereld, voetbal, wordt steeds groter. Kan de sector blijven groeien en tegelijkertijd zijn CO2-uitstoot naar beneden halen om te voldoen aan de internationale klimaatdoelstellingen?

WATERKWALITEIT

Goed nieuws nu het badpakkenseizoen volop is aangebroken: volgens een nieuw rapport van het Europese Milieuagentschap is de waterkwaliteit in bijna alle badplaatsen binnen de EU “uitstekend”, maar er zijn kanttekeningen te maken bij de beoordeling.

OBESITAS

De levenspartners van zestien Europese leiders en staatshoofden hebben een samenwerking op poten gezet om obesitas bij kinderen tegen te gaan. Vandaag heeft een op de drie kinderen in Europa te kampen met overgewicht of obesitas.

GEZONDHEID

Als we onze dagelijkse lichaamsbeweging zelfs maar een beetje verhogen, kan dat tot miljoenen minder zieken leiden in Europa. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) spoort ons aan om meer te genieten van sporten en bewegen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo