Nieuwsagentschap

Indiërs kunnen aanrijding met dier melden via app

DIERENWELZIJN
Alle nieuws

Meer nieuws

ENERGIE

De wereldwijde CO2-uitstoot uit energie groeide bereikte vorig jaar opnieuw een record, blijkt uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap. Maar de groei neemt wel af, mede dankzij de razendsnelle opmars van wind- en zonne-energie en elektrische wagens.

PFAS

Het gebruik van chemicaliën met PFAS is in tien jaar tijd enorm toegenomen in de EU, waardoor consumenten ook via hun voeding steeds vaker blootgesteld worden aan PFAS. Dat blijkt uit onderzoek van groenten en fruit. België hoort bij de landen met de hoogste concentraties.

MAZELEN

De mazelen, nog steeds een potentieel dodelijke kinderziekte, maken een wereldwijde comeback. Kinderen in onder meer India, Azerbeidzjan en Ethiopië betalen nu het gelag omdat routinevaccinaties tijdens de covid-pandemie onderbroken werden.

AFRIKA

De ondoordachte aanplanting van bos in Afrika kan slecht uitpakken, waarschuwt een nieuwe studie in Science. Heel wat stukken savanne dreigen zo te verdwijnen.

GEZONDHEID

Meer dan 3 miljard mensen leven met een neurologische aandoening, zegt nieuw onderzoek in The Lancet. De groep aandoeningen waaronder beroerte, epilepsie, kanker in de hersenen en dementie is daarmee de belangrijkste oorzaak van slechte gezondheid.

DIERENWELZIJN

Actievoerders hebben een rechtszaak opgestart tegen de Europese Commissie vanwege het niet nakomen van de belofte om werk te maken van een stelselmatige afbouw van dieren in kooien en een uiteindelijk verbod op de praktijk.

LANDBOUW

Grazend vee is voor de wereldwijde klimaatverandering zowel een zegen als een vloek, zegt nieuw onderzoek van het MIT in Nature. Belangrijk is om het evenwicht tussen grazen en niet-grazen goed te bewaken. Zo kan de opslag van CO2 in de bodem geoptimaliseerd worden. 

AFRIKA

Afrika heeft deze week de African Entrepreneurial Ecosystem Index gepresenteerd. Het continent wil met de index het ondernemersklimaat in verschillende landen meten waarmee stakeholders aan de slag kunnen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo