Droogte, overstromingen en kusterosie vormen een enorm risico voor steden over de hele wereld. De kosten kunnen oplopen tot 194 miljard dollar per jaar tegen de helft van deze eeuw, stelt onderzoek in 96 steden.
Nu delen van Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Azië overspoeld worden door hittegolven, zijn de effecten nog groter in de steden. Wereldwijd proberen steden verschillende strategieën uit om verkoeling te zoeken.
Als meer mensen een behandeling met antibiotica krijgen, zal dat de antibioticaresistentie in het Zuiden juist afremmen. Dat stelt een nieuwe studie van Access to Medicine Foundation, een onderzoeksorganisatie die de farma-industrie aanspoort om meer te doen voor mensen in lage-inkomenslanden.
Nieuw onderzoek bewijst dat verschillende traditionele medicijnen die veel worden gebruikt in Zuid-Azië, helpen om de bloedsuikerspiegel bij patiënten met type 2-diabetes op peil te houden.
De klimaatverandering heeft een impact op het psychische welzijn, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie, en meer landen moeten daarmee rekening houden in hun nationale klimaatplannen.
India verplicht providers van VPN-diensten voortaan om de gegevens van hun klanten op te slaan. Dat doet vrezen voor de online privacy, met name van activisten, klokkenluiders en dissidenten.
Maatregelen tegen de luchtvervuiling komen niet alleen de volksgezondheid ten goede, blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van Stanford. Ook de landbouw profiteert sterk: de oogsten worden tot een kwart groter.
Dit jaar nog zal de Chinese bevolking voor het eerst in meer dan een halve eeuw krimpen. Het is een begin van een grote verschuiving, met gevolgen voor de geopolitiek en wereldeconomie, schrijft Xiujian Peng, econoom aan de Universiteit van Victoria.
India en Pakistan zwoegen al weken om de verschroeiende temperaturen het hoofd te bieden. Nu waarschuwen experts dat een gebrek aan toegang tot koeltechnologie - zoals airconditioning, koelkasten en ventilatoren - vele levens en inkomens zal kosten.
De populatie van de Indische neushoorn, een zeldzame neushoornsoort die honderd jaar geleden bijna volledig uitgestorven was, leeft helemaal op. Na een nieuwe telling blijkt dat er in India en Nepal weer meer dan vierduizend exemplaren rondlopen.