Nederlandse bioboeren hielden de voorbije tien jaar gemiddeld meer over dan gangbare landbouwbedrijven. Voor 2020 was dat saldo zelfs een kwart meer.
Werkgevers staan nog vaak aarzelend tegenover mensen met een beperking in hun bedrijf. Onderzoek legt bloot wat in hun ogen de grootste obstakels zijn, en waar groeikansen liggen.
Het Europees Parlement roept de EU-lidstaten op om uit het omstreden Internationaal Energiehandvest te stappen. Dat handvest maakt het voor energiebedrijven mogelijk om miljarden euro's schadevergoeding te eisen van landen die klimaatinspanningen doen.
De rijkste Nederlanders dragen het meeste bij aan de klimaatverandering en beperken hun uitstoot het minst. Toch krijgen ze de hoogste energiesubsidie, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Ecorys in opdracht van milieuorganisatie Milieudefensie.
Sommige koude ijsplaten op Antarctica, waarvan onderzoekers aanvankelijk dachten dat ze de komende eeuwen stabiel zouden blijven, blijken toch kwetsbaar als de aarde verder opwarmt. Dat stelt een studie in Nature.
Aan het huidige tempo zal het 150 jaar duren om de biodiversiteit in Afrika in kaart te brengen, schrijven zoölogen Søren Faurby en Harith Omar Morgadinho Farooq. Dat moet sneller, want “je kunt niet beschermen wat je niet kent.”
Van het Amazonewoud dat vandaag nog overeind staat, is al een derde aangetast door menselijke activiteiten en droogte. Dat is veel meer dan wetenschappers eerder dachten, blijkt uit een nieuwe studie in het tijdschrift Science.
In het noordwesten van de Atlantische Oceaan is de teloorgang van haaien en roggen gestopt, blijkt uit nieuw onderzoek. Dat is te danken aan strengere regels en controles voor de visserij.