Ruim 4 procent alle de sterfgevallen in Europese steden tijdens de zomermaanden is te wijten aan het “hitte-eiland-effect”, blijkt uit een nieuw onderzoek in The Lancet. Extra bomen in de stad zouden bijna een derde van die sterfgevallen kunnen vermijden.
De gevreesde comeback van steenkoolcentrales in Europa is op een sisser geëindigd. Vooral wind en zon hebben vleugels gekregen door de energiecrisis, en halen aardgas in als belangrijkste bron van elektriciteit.
In 2021 telde de EU 1,9 miljoen elektrische auto’s op de weg, een stijging met maar liefst 76 procent ten opzichte van 2020.
Europa is op weg om genoeg lithium-ioncellen te produceren om te voldoen aan de eigen vraag voor elektrische auto’s en energie-opslag, blijkt uit plannen van producenten. Maar dan moet de EU er wel alles aan doen om de bedrijven hier te houden.
In 2021 telde de EU 1,9 miljoen elektrische auto’s op de weg, een stijging met maar liefst 76 procent ten opzichte van 2020.
Drie ‘superhefbomen’ kunnen een proces in gang zetten dat tot de verhoopte klimaatdoorbraak kan leiden. Dat zegt een nieuwe studie die deze week op het World Economic Forum in Davos is gepresenteerd.
Wie aanzienlijk lang blootgesteld wordt aan verkeersgeluid, ziet zijn of haar risico op de ontwikkeling van een hartaandoening verhogen. Dat zegt een analyse van negen studies naar de gevolgen van geluid van 55 decibel of meer op onze gezondheid.
Vliegen in Nepal houdt een ernstig risico in, zo is afgelopen weekend nog maar eens gebleken. Sinds de Tweede Wereldoorlog hebben er al 42 vliegtuigcrashes met dodelijke gevolgen plaatsgevonden. Luchtvaartingenieur Christal Zhang ontleedt de slechte reputatie van Nepal op vlak van luchtveiligheid.