Vorig jaar heeft de vraag naar batterijen de historische mijlpaal van 1 terawattuur (TWh) gerond, blijkt uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap (IEA). China is de grote koploper, terwijl Europa voor een ‘make or break’-moment staat.
Elke lente overschakelen op zomertijd heeft een negatieve invloed op de productiviteit van werknemers, en dat kan tot wel twee weken aanhouden, zegt Amerikaans onderzoek.
Langdurige blootstelling aan hittegolven maakt ons biologisch tot 2,48 jaar ouder, stelt Amerikaans onderzoek.
De Verenigde Naties bestaan bijna tachtig jaar, maar nog nooit was het voortbestaan van het instituut zo onzeker als vandaag. De regering-Trump II zegt drastisch te willen snijden in de financiering en trekt zich terug uit verschillende VN-organisaties die overal ter wereld humanitaire hulp bieden.
Een nieuw ontwikkeld poliovaccin is goedkoper en houdt bovendien veel minder risico’s in op infecties. Wetenschappers spreken over een echte doorbraak, die een poliovrije wereld een stap dichterbij brengt.
In de dichtbevolkte Egyptische havenstad Alexandrië zijn de afgelopen twintig jaar al minstens 280 gebouwen ingestort. “Een lot dat kuststeden over de hele wereld kan treffen”, zegt onderzoek.
Kunstmatige intelligentie (AI) is niet neutraal, maar weerspiegelt en versterkt bestaande ongelijkheden in de maatschappij, stelt onderzoek aan de VUB.
Generatieve AI heeft het potentieel om de relatie tussen de burger en de fiscus te versterken, schrijven Thomas Cantens van de World Customs Organization en Herve Tourpe van het IMF. Maar dan moet het wel op de juiste manier gebeuren.