Nieuwsagentschap

België zakt acht plaatsen op ranglijst persvrijheid

JOURNALISTIEK
Alle nieuws

Meer nieuws

GEZONDHEID

Hoe weet je of er gevaarlijke chemische stoffen in je regenjas of voedselverpakking zitten? De nieuwe app Scan4Chem kan daarbij helpen.

GROENE STROOM

De Nederlandse elektriciteitsproductie komt nu voor bijna de helft uit hernieuwbare energiebronnen. Terwijl zon en wind in de lift zitten, daalt de productie uit gas en steenkool.

INSECTEN

De zomercampage ‘Niet meppen, wel appen’ heeft anderhalf miljoen waarnemingen van insecten in Vlaanderen opgeleverd. “Een massa insecten, maar toch zien we bij veel soorten een achteruitgang”, concludeert Natuurpunt.

TECHNOLOGIE

Nu kunstmatige intelligentie zich in een razend tempo ontwikkelt, staan 's werelds grootste techbedrijven steeds meer onder druk om de milieu- en klimaatimpact ervan aan te pakken. AI-systemen zoals ChatGPT verbruiken namelijk grote hoeveelheden elektriciteit en water.

PLASTICVERVUILING

De plasticsoep in de oceanen is kleiner dan gedacht, blijkt uit grootschalig onderzoek aan de Universiteit van Utrecht. Maar dat is geen reden tot juichen, zegt oceaanwetenschapper Erik van Sebille.

TOERISME

Een samenwerking tussen de Verenigde Naties en Marokko wil het toerisme in het land, dat na covid-19 nog steeds niet helemaal hersteld is, nieuw leven inblazen. Frisse ideeën en creatieve oplossingen moeten leiden tot een duurzaam model dat zowel het milieu als de lokale ontwikkeling voor ogen heeft.

VRIJHEID VAN MENINGSUITING

De Iraakse regering heeft gisteren (zondag) bekendgemaakt dat de populaire berichtenapp Telegram uitgeschakeld wordt in het land omwille van bezorgdheden rond “nationale veiligheid”.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo